Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La comparsa del Tibidabo: de la Rua de Carnaval a inaugurar temporada al Parc d'...
La comparsa del Tibidabo: de la Rua de Carnaval a inaugurar temporada al Parc d'Atraccions

La comparsa del Tibidabo: de la Rua de Carnaval a inaugurar temporada al Parc d'Atraccions

10 de març de 2023 a les 11:08

La comparsa del Parc del Tibidabo que va participar a la Rua de Carnaval de Cerdanyola d’aquest any ha pres part en la inauguració de la temporada del parc d’atraccions de Collserola. L’experiència ha resultat més que satisfactòria pels integrants de la comparsa que destaquen el contacte amb canalla il·lusionada com un premi que mai haurien somniat.

L’avió històric del Tibidabo, els autos de xoc, el carrusel dels cavallets... una recreació de les atraccions del parc del Tibidabo van desfilar a la Rua de Carnaval de Cerdanyola en una de les mostres destacades d’aquest riu de fantasia que va omplir els carrers més cèntrics de la ciutat. La comparsa no va obtenir premi al concurs, però van assolir un guardó no esperat: que els mateixos responsables del Tibidabo els convidessin a participar en la seva festa d’inici de temporada.

Marga Cases, una de les integrants de la comparsa, explica que responsables del Parc d’Atraccions van veure a les xarxes socials imatges de la comparsa del Tibidabo participant a la Rua de Carnaval de Cerdanyola i els van buscar per proposar a la colla prendre part de la festa d’inauguració de la nova temporada al Tibidabo:

Cases destaca que aquesta experiència ha estat molt satisfactòria, molt especialment per la il·lusió amb què se’ls ha acostat la canalla present al parc del Tibidabo, en una jornada que els ha fet sentir com Reis d’Orient per un dia.

La comparsa del Tibidabo estava formada per 14 persones. Cases reconeix que van quedar “una mica aixafats” al no rebre premi al Concurs de Carnaval i que la trucada del Parc d’Atraccions els va fer revifar l’ànim Marga Cases destaca que la Rua de Carnaval d’aquest any a Cerdanyola tenia molt bon nivell i comptava amb una alta participació.

Marga Cases explica que la idea de fer la comparsa va sorgir d’un conte que va escriure i que relata la història d’una nena, la Dúnia, fascinada pel Tibidabo i un missatge: deixem sortir als nens del nostre interior:

La Dúnia, filla de família humil del barri d’Horta, s' enfila cada tarda a la finestra del menjador al tornar d’escola i deixa enlairar la seva imaginació cap a la muntanya d’en front, on s’ubiquen les atraccions del TIBIDABO.

Trista de les notícies de guerres arreu del món, pobresa a les llars sense menjar ni calefacció, injustícies, treball precari, poca educació i cara, molta violència pels carrers, a les pròpies llars, a nens i dones , .....processa un món ben diferent al que viu actualment...

Es posa les seves ulleres i barret d’aviadora, puja a l’avioneta vermella i comença a volar.

Ella empren el vol des de la muntanya al mar.

Ella vol ser escoltada per tota la cosmopolita Barcelona, escampar des del Mediterrani a tot el món i si cal a l, Univers,... "QUE SI ENS HEM DE MATAR" ...que sigui a PETONS i a ABRAÇADES , conduint i rodant per la pista amb atraccions de cops de cotxe que fan riure amb les botzines escandaloses i la música estrident que t, enganxa a comprar més fitxes per compartir amb altres persones aquell moment de felicitat o bé anar saltant abraçada al cavall blanc tot guarnit d, un munt de flors del bonic i elegant carrusel que hi ha només entrar al TIBIDABO, sota la benedicció del nostre Senyor.

La Dunia i el seu ràpid cavall galopa per la Serra de Collserola i troba a l’Alicia i a la Reina dels Cors que han parat taula a la gespa, galetes i té, preparades per explicar les espectaculars anècdotes del seu meravellós País.

Després del suculent berenar, ..la Dunia, torna a pujar al cavall blanc del carrusel de nou, encisada de les meravelloses històries de l’Alícia i corre muntanya avall cap el mar, per arribar als globus de brillants colors abans de que s’enlairin entre els núvols, per escampar bones emocions d’amor, fent parada damunt del Mediterrani per fer una bona capbussada al bravós mar de la Barceloneta i nedar juntament amb la Sireneta, recollir algunes perles i repartir riquesa arreu del món.

Però la Dúnia ha de vigilar i no permetre que la Úrsula li prengui amb els seus llargs tentacles els tresors trobats de les flotes pirates navals enfonsades.

La Gipsy Queen, autòmata conjurarà perquè els bons astres s’alinïin perquè la Sort ens porti la saviesa a tots per mantenir un planeta verd, oxigenat amb molta aigua i aire pur, per una Vida ben verda i amb les riqueses trobades al net fons del mar.

Deixem sortir els nens del nostre interior.