Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La continua vida contrarellotge d'una dona, pel·lícula dels Xiscnèfils en el Dia...
La continua vida contrarellotge d'una dona, pel·lícula dels Xiscnèfils en el Dia de la Dona

La continua vida contrarellotge d'una dona, pel·lícula dels Xiscnèfils en el Dia de la Dona

7 de març de 2023 a les 13:23

El timbre del despertador suposa l’inici d’una cursa diària contrarellotge per a massa dones: la cura de la família, l’arribada a una feina precària, l’explotació laboral... Aquesta vida en un continu estrès és la que retrata A tiempo completo, la pel·lícula amb què els Xiscnèfils commemoren aquest dijous, 9 de març, el Dia de la Dona.

Julie (Laure Calamy) fa un esforç titànic per a criar als seus dos fills als afores de París i conservar al mateix temps el seu ús en un hotel de luxe en el centre. Just quan aconsegueix una entrevista per al treball que portava temps desitjant, esclata una vaga general que paralitza tot el transport públic i posa en risc el delicat equilibri que Julie havia construït. Comença llavors una carrera embogida contra el temps en la qual Julie no pot permetre’s flaquejar.

Eric Gravel dirigeix amb pols ferm la història d’una mare separada a la que una vaga de trens a Paris capbussa en un caos i ho fa a ritme d’un intens thriller en què l’actriu Laure Calamy mostra una tensió creixent fins el desassossec. Gravel i Calamy se’n van endur els premis Orizzonti del Festival de Venècia 2012 al millor director i actriu, respectivament.

A tiempo completo es projectarà en versió original subtitulada a l’Ateneu aquest di jous, 9 de març, a les 20.30 hores i forma part del programa commemoratiu del Dia de la Dona Cerdanyola.