Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

La cultura popular, puntal de la Festa de Tardor

La cultura popular, puntal de la Festa de Tardor

9 de novembre de 2023 a les 12:36

Un dels emblemes de la Festa de Sant Martí sempre ha estat la cultura popular que, en aquesta edició 45, torna a ser un dels puntals del programa, amb l’afegit dels aniversaris que celebren dues de les entitats més destacades: 40 anys les Fures i Diables; 25 els Castellers i Martinetes.

Les entitats de cultura popular tornaran a donar color a la Festa de Tardor de Cerdanyola i a marcar algunes de les cites imprescindibles del programa. Així, la Colla de Fures i Diables de Cerdanyola celebraran 40 anys omplint de llum i foc les nits de les festes amb un Correfoc especial en què, a més dels Batúcamela posant ritme a la nit infernal del dissabte, 11 de novembre, hi haurà una doble invitació: els Diables de Sant Quirze i els de Sant Joan Despí. El recorregut diabòlic s’iniciarà a les 20.30 hores a la plaça de Sant Ramon i acabarà a la plaça de Francesc Layret, després de recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat, per assistir al crític contrapregó des de la balconada de l’Ajuntament -previst inicialment a les 22 hores-. L’endemà, diumenge 12, i a les 19 hores, serà el torn del Correfoc infantil, amb el mateix recorregut des de dissabte.

I si els Diables i Fures fan 40 anys, els Martinets i les Castelleres de Cerdanyola en fan 25 i ho celebraran a plaça amb dues cites. La primera serà el dissabte 11, a les 18 hores, amb les vigílies castelleres en què acompanyaran als de la camisa verda els Castellers de Gavà i de Begues. A la plaça de l’Abat Oliba, es farà la diada castellera de Sant Martí diumenge a les 12 hores. Als de Cerdanyola els acompanyaran en aquesta ocasió la Colla Jove de l’Hospitalet i els Laietans de Gramenet.  

Una altra entitat que no falta mai al programa és l’Agrupació Cultural Sardanista que mentre es carreguen castells a l’Abat Oliba, ballaran a la plaça de Francesc Layret diumenge al migdia. La Cobla Contemporània, una formació que abordar la música per a cobla des d'una perspectiva nova, vitalista i lúdica, serà l’encarregada de posar música per dansar.

Diumenge a les 12 hores també hi ha un altre escenari amb tradició en joc: les bitlles catalanes que s’estaran fent a la plaça de Jaume Grau.