Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Esports

  • Portada
  • Esports
  • La Cursa dels Poblats Ibèrics celebra la seva XVIa edició amb èxit
La Cursa dels Poblats Ibèrics celebra la seva XVIa edició amb èxit Foto Núria Puentes.

La Cursa dels Poblats Ibèrics celebra la seva XVIa edició amb èxit

4 de setembre de 2023 a les 10:59

Un total de 376 participants van córrer les dues modalitats de la cursa (16 i 10 km) en un dia on la pluja no va fer acte de presència a Cerdanyola del Vallès. Carla Rafols i Adrià Martín és van imposar en el recorregut dels 16 quilòmetres. Àlex Moral i Sandra Sancho van guanyar la cursa curta.

La XVI Cursa dels Poblats Ibèrics ha viscut una nova edició per Collserola amb gran èxit organitzatiu per part del CIMS Cerdanyola, que enguany ha disputat aquesta cursa a principis de setembre, tal com va fer el passat 2022, obligat per les altes temperatures que va haver-hi aquell estiu (habitualment, es disputava a finals de juliol). Cal destacar que una edició més, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver va formar part del recorregut de la cursa.

En la jornada del diumenge, la gran amenaça eren les previsions de pluja que podien haver provocat la modificació del recorregut o el canvi d'horari de la prova, però afortunadament el cel va fer una treva i va aguantar tot el matí sense pluges, amb només una petita excepció cap a mig matí, quan els corredors ja estaven acabant la cursa. També va ser d'agraïment per tots els corredors que no va fer calor durant el transcurs de la prova atlètica, fet que va ajudar que poguessin córrer sense sensació de fatiga extra, ja que les pujades a Collserola són uns autèntics trenca-cames pels corredors.

Les dues curses van començar a hores diferents. La llarga (16 km) va donar el tret de sortida a dos quarts de nou del matí, sent Adrián Martín (independent) el guanyador de la general masculina amb un temps de 1h13min. En categoria femenina, la guanyadora va ser Carla Ràfols (atleta independent) amb un temps de 1h26min. A un quart de deu van sortir els corredors de la curta (10 kms), també catalogada com la cursa popular, va tenir com a guanyadors a Àlex Moral a la categoria masculina, amb un temps de 47min55s, i a Sandra Sancho a la femenina, que va passar la meta amb un temps de 59min20s.

Al final de la cursa, a tots els corredors els esperava un merescut avituallament, a més de l'esperat entrepà de botifarra i un glop de cervesa que ben segur va entrar bé després de la pallissa física que es van donar de bon matí. I per qui ho desitgés, un bon bany a la piscina per acabar de recuperar-se bé.

De cara a l'any vinent, l'organització té previst continuar amb aquestes dates, que tot i ser inici de temporada per molts corredors, la participació és prou alta i les temperatures són més agradables.