Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

La defensa de l'ofici de pastor, també a Collserola Una imatge del documental

La defensa de l'ofici de pastor, també a Collserola

13 de febrer de 2024 a les 12:06

La directora del documental Pastorxs en resistència, Paula Escribano, presentarà la seva pel·lícula al Centre d’Educació Ambiental de Can Coll acompanyada per pastors de Collserola que compartiran la seva experiència per defensar un ofici clau per al territori que ha de superar grans reptes per prosperar.

 

Pastorxs en resistència. El oficio hoy en Cataluña relata com afecten la burocràcia i les polítiques públiques a l’ofici de la ma del testimoni d’una pastora i tres pastors en (semi)extensiu.

El documental recorre muntanyes, valls i boscos entre cabres i ovelles per entendre la fina línia que separa la vigència de l'art del pasturatge del seu risc de desaparició. El film defensa que, malgrat els seus múltiples beneficis per a la conservació mediambiental i la sostenibilitat social, l'ofici de pastor es troba actualment amb una adaptació gairebé impossible a les normes proposades per un paradigma creat per a la producció industrial de carn i productes derivats.

La presentació del documental al Centre d’Educació Ambiental del Parc de Collserola a Can Coll comptarà amb la participació de la seva directora, Paula Escribano, i pastors de Collserola. Serà aquest 14 de febrer a les 18 hores. Les places són limitades, però no cal inscripció prèvia.