Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La diagnosi del Projecte de Ciutat s'aturarà fins després d'eleccions
La diagnosi del Projecte de Ciutat s'aturarà fins després d'eleccions

La diagnosi del Projecte de Ciutat s'aturarà fins després d'eleccions

7 de març de 2003 a les 0:00

La constitució de la Comissió Executiva realitzada ahir a la Sala de Plens de l'Ajuntament suposa un pas important en el procés d'elaboració del Projecte de Ciutat, una planificació estratègica pel futur de Cerdanyola de la que ja s'han realitzat diversos tipus d'enquesta, tallers de participació i estudis sectorials, però que no realitzarà la diagnosi del municipi fins el mes de juny.

El coordinador del Projecte de Ciutat, Xavier Gordo, indica que la realització de la diagnosi de la ciutat es celebrarà un cop passada la celebració d'eleccions municipals i amb força debat perquè fins ara s'han recollit propostes, queixes i dades d'acord a la participació com "motor central" del projecte tot i que el mecanisme de participació més important "està per venir".

Així, fins ara s'han recollit 656 enquestes ciutadanes, s'estan recollint un total 208 enquestes qualitatives i aquesta setmana ha començat una enquesta telefònica entre 350 persones, triades de manera aleatòria, i que estudiaran els departaments de Teoria Sociològica i de Sociologia i Anàlisi de les Organitzacions de la UAB.

A més, dins aquesta recollida de dades s'han fet 60 entrevistes personals amb tècnics i polítics municipals i 130 de presentació del projecte a més de plantejar aquesta iniciativa amb representants dels empresaris locals, i els consells municipals de cultura, medi ambient, educació, esports i  serveis socials. Els tallers de participació s'han realitzat fins ara a Banús, Serraparera, Sant Martí-Xarau i Sant Ramon i falten per fer-se els del Turó de Sant Pau -17 de març-, Canaletes-Montflorit -24 de març- i Fontetes-Quatre Cantons-Pont Vell -31 de març, a més de la trobada de joves de secundària que es farà demà a Flor de Maig.

Pel que fa als estudis sectorials, s'ha realitzat el demogràfic -pel Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB- i estan en procés d'elaboració els informes social -per l'empresa Bokarasi-, econòmic -per BFC Consultors- i territorial -per la Fundació Bosch i Gimpera de la UB.