Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • La Diputació de Barcelona mobilitza 230 milions d’euros més per al món local
La Diputació de Barcelona mobilitza 230 milions d’euros més per al món local

La Diputació de Barcelona mobilitza 230 milions d’euros més per al món local

29 de desembre de 2022 a les 10:34

El ple de la Diputació ha aprovat en la darrera sessió de l’any tres paquest d’ajudes als governs locals de la província, valorats en total en 230 milions d’euros: el Catàleg de Serveis, el programa Resiliència Local 3.0 i l’ampliació del projecte Renovables 2030.

El Catàleg de Serveis té pel 2023 un pressupost inicial de 129,5 milions d’euros, que suposa un augment d’1,2 milions respecte aquest 2022. El Catàleg de serveis oferirà 359 recursos, dels quals 161 seran tècnics, 112 econòmics i 86 materials. L’oferta de recursos integra les propostes de millora proposades pels governs locals a través de les enquestes de satisfacció i està alineada estratègicament amb l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible i les noves necessitats locals derivades de la crisi econòmica, l’emergència climàtica i la situació posterior a la pandèmia de la COVID-19.

 

Al Ple també s’ha aprovat la tercera part del programa Resiliència Local, que permet tornar a injectar 50 milions d’euros als ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades per a que afrontin amb garanties el desenvolupament dels serveis públics durant el 2023. El programa consta de dues línies de suport, la primera línia inclou despeses corrents, mentre que la segona inclou despeses inversores per execució d’obres, adquisició de béns, honoraris professionals de redacció de projectes, direcció de treballs i treballs tècnics de les actuacions.

 

El tercer gran paquet d’ajuts aprovat és el que correspon al programa Renovables 2030, dotat amb 50 milions d’euros que se sumen als 50 milions d’euros aprovats de forma inicial. La Diputació aposta, d’aquesta forma, per finançar projectes d’energia verda als municipis de la demarcació; i, en concret, per finançar instal·lacions de plantes fotovoltaiques, calderes de biomassa i millorar l’eficiència de l’enllumenat públic amb LED.