Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La direcció d'ICV afirma que no és culpable de què el PSC no trobi aliances
La direcció d'ICV afirma que no és culpable de què el PSC no trobi aliances

La direcció d'ICV afirma que no és culpable de què el PSC no trobi aliances

4 de juny de 2003 a les 0:00

La direcció nacional d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) ha remarcat, després de la reunió mantinguda aquest migdia amb els dirigents de la formació a Cerdanyola, que el cap de llista d'ICV/Esquerra Alternativa (ICV/EA) a la nostra ciutat, Toni Morral, presentarà la seva candidatura a l'alcaldia de Cerdanyola i que ICV no té la culpa de la pèrdua de vots del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a la nostra població. Les comissions negociadores de PSC i ICV es reuniran demà al matí amb la situació de Cerdanyola com tema de debat sobre la taula.

Jordi Guillot, integrant de la comissió negociació d'ICV/EA, ha insistit avui que Iniciativa de Cerdanyola "no té cap acord amb cap força política" de la ciutat de cara a possibles pactes. Guillot manifesta que "qui té problemes" a Cerdanyola és el PSC que després de les eleccions municipals ha passat de 13 a 8 regidors i "és incapaç de trobar un aliat que li permeti governar" la ciutat. Guillot indica que ICV "no té la culpa de què els socialistes perdin vots".

El portaveu nacional d'ICV, Joan Herrera, assegura que a Cerdanyola és difícil combinar aliances d'esquerres amb polítiques d'esquerres perquè considera que el PSC "no està disposada" a aplicar polítiques d'esquerres. En aquest sentit, Herrera posa com exemple el projecte del Centre Direccional que "no és gens d'esquerres i on coincideixen PSC i CiU". Segons Herrera, aquesta situació "és un problema pels ciutadans de Cerdanyola", no per Iniciativa.