Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

La diversió de passar por pren cos a Cerdanyola

La diversió de passar por pren cos a Cerdanyola

27 d'octubre de 2022 a les 10:30

Fa ja molts anys que les tradicions celtes de Halloween s’han fet un lloc a la nostra cultura afavorides per la gran influència del cinema. Cada cop més, els dies dels esperits, els dies que envolten Tots Sants, esdevenen espai perquè les ànimes i monstres prenguin els carrers. També a Cerdanyola on podem gaudir del Bosc Maleït de Canaletes i d'un contacontes ben especial a l'Abat Oliba.

Fa ja molts anys que les tradicions celtes de Halloween s’han fet un lloc a la nostra cultura afavorides per la gran influència del cinema. Cada cop més, els dies dels esperits, els dies que envolten Tots Sants, esdevenen espai perquè les ànimes i monstres prenguin els carrers. També a Cerdanyola.

El Bosc Maleït de Canaletes

De fet, si a la nostra ciutat hi ha una activitat que va prenent cos de tradició per Halloween és el Bosc Maleït de Canaletes, un espectacle que ha anat creixent en poder d’atracció edició rere edició i en què els veïns del barri converteixen una part del parc de la Riera en un escenari de por.

Superades les restriccions marcades per la pandèmia, l’associació de veïns de Canaletes torna a convertir el parc de la Riera en un bosc del terror. En aquest ocasió han preparat un túnel de 120 metres de llargada poblat pels personatges més tradicionals de l’imaginari del terror, tal i com ens explica Loli Blanco, una de les responsables de l’organització.

Aquesta és una activitat amb que l’associació de veïns dinamitza el barri tot fent comunitat i que en aquesta ocasió ha comportat dos mesos de feina amb la dificultat de reactivar-se després d’un tempos de no fer-.se a causa de la pandèmia.  Loli Blanco destaca que al muntatge del Bosc Maleït participen famílies senceres. L’espectacle, per tant, té un tot familiar i tot i ser amb elements de terror també s’hi incorporen tocs d’humor.

Espectacle sense ànim de lucre que s’ha consolidat amb molt d’èxit en les anteriors edicions, arribant a Cerdanyola visitants d’altres poblacions i que han motivat que, enguany, estigui previst repartir fins a 2.000 entrades.

Els tiquets són gratuïts, amb prioritat per als socis de l’entitat veïnal. La resta de visitants podran recollir la seva entrada -un màxim de dues per persona- el dia de l’espectacle, 29 d'octubre a les 16:00 h, fins a exhaurir existències. Els menors de 12 anys han d’estar acompanyats per poder recollir la seva entrada.

Un contacontes diferent

Qui no s’ha assegut en un cercle a escolar històries de por alguna vegada. Això és el que ens proposa l’Isaac Alonso per la tarda del 31 d’octubre quan l’Abat Oliba tindrà un contacontes ben especial a partir de les 18 hores.

Un ésser sobrenatural porta un llibre amb mil i una històries protagonitzades pels personatges de Halloween, un fantasma ajudat per titelles que combina por i humor en un espectacle per a tota la família. Un taüt s'instal·larà a la plaça de l’Abat Oliba per celebrar la jornada dels difunts. D’ell sortirà un personatge ben peculiar, inspirat per aquell trapella Bitelchus, interpretat per un malalt d’aquest tipus d’històries que sap que monstres i humans podem ser amics.

..............................................................................................................................

Escolteu el reportatge de Halloween 2022 a Cerdanyola Ràdio (105.3 FM)