Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Fiscalia demana 1’9 anys de presó per assetjar uns veïns durant 8 anys per se...
La Fiscalia demana 1’9 anys de presó per assetjar uns veïns durant 8 anys per ser homosexuals El cas es porta al Jutjat d'Instrucció número 2 de Cerdanyola

La Fiscalia demana 1’9 anys de presó per assetjar uns veïns durant 8 anys per ser homosexuals

20 de gener de 2023 a les 8:29

La Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació acusa un veí de Cerdanyola de realitzar actuacions, de forma reiterada, contra una parella de veïns amb “ànims de menystenir-los per la seva homosexualitat”. L’acusat hauria insultat reiteradament als seus veïns, colpejat la seva porta de nit i els hauria perseguit pel carrer, entre d’altres actuacions.

La Fiscalia imputa a l’acusat un delicte continuat contra la integritat moral i d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques en la modalitat de lesió de la dignitat. L’escrit de la Fiscalia demana per a l’acusat un any i nou mesos de presó i el mateix temps d’inhabilitació en el dret a sufragi passiu i quatre anys més d’inhabilitació professional en l’àmbit docent, esportiu o de temps lliure. A més, es reclama que l'acusat no pugui comunicar-se amb els dos perjudicats, "per qualsevol mitjà o procediment", durant dos anys més de la pena de presó que s'imposi. 

Segons l’informe de Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació en les diligències al Jutjat número 2 de Cerdanyola, l’acusat va realitzar de forma continuada entre 2013 i 2021 actuacions com increpar les víctimes amb insults cada cop que se’ls trobava, cridar des de la seva finestra expressions vexatòries, pujar al seu domicili per donar cops a la porta dels veïns a altes hores de la nit i perseguir la parella per la via pública, arribant a esperar-los en el portal, per tal de seguir increpant-los.

L’escrit de Fiscalia assegura que aquestes actuacions van provocar en la parella “un estat de por i angoixa que condiciona la seva vida quotidiana” i que va fer que modifiquessin els seus hàbits a causa d’aquesta por a l’acusat per així poder-lo evitar. 

En l’escrit d’acusació, la Fiscalia també reclama que s’indemnitzi a les víctimes amb 3.000 euros en concepte de responsabilitat civil, a més d’afrontar les costes del procediment judicial.