Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La Fiscalia demana 27 anys per al cerdanyolenc Edu Garzon i altres 11 CDR proces...
La Fiscalia demana 27 anys per al cerdanyolenc Edu Garzon i altres 11 CDR processats per l'Operació Judes

La Fiscalia demana 27 anys per al cerdanyolenc Edu Garzon i altres 11 CDR processats per l'Operació Judes

27 de novembre de 2023 a les 10:36

La Fiscalia de l'Audiència Nacional acusa dotze CDR implicats en l'Operació Judes, entre ells el veí Cerdanyola Eduard Garzon, de pertànyer a una organització terrorista clandestina i estable i els demana fins a 27 anys de presó i la inhabilitació absoluta.

El ministeri públic ha emès les conclusions provisionals i en elles acusa vuit dels activistes a tres delictes pels quals demana un total de 27 anys de presó: pertinença a organització terrorista -8 anys-, tinença i fabricació d'explosius -11 anys- i estralls -8 anys de presó més.  Els processats que s’enfronten a aquesta petició són el cerdanyolenc Eduard Garzón i Esther Garcia, Sonia Pascual, Queralt Casoliva, Germinal Tomas, Alexis Codina, Jordi Ros i Rafael Joaquín Delgado. Als quatre acusats restants - Ferrán Jolis, Xavier Buigas, David Budria i Clara Borrero-, els acusa exclusivament d'un delicte, el de pertànyer a una organització terrorista, i els demana vuit anys de presó.

El fiscal considera que els 12 processats formaven un  part d’un Equip de Resposta Tàctica, de caràcter clandestí i estable, amb l'objectiu de dur a terme accions violentes o atemptats amb explosius "mitjançant una estratègia planificada i organitzada". L’escrit afirma que aquest grup evidenciava “una gran radicalitat".

Alerta Solidària, que porta el cas dels processats, insisteix que s'estan vulnerant drets fonamentals i que no es dona resposta a les peticions de les defenses.