La Fundació Esclerosi Múltiple fa pedagogia de la malaltia a Cerdanyola
13 de desembre de 2012 a les 0:00L’esclerosi múltiple, les seves característiques, el procés de diagnòstic, els símptomes i l’evolució de la malaltia, seran els temes principals de la xerrada-col·loqui que aquesta tarda oferirà la responsable a Barcelona de la Fundació d’Esclerosi Múltiple de Barcelona (FEM), Núria Fuster.
La xerrada, que tindrà lloc a les 19h a l’espai Enric Granados, s’emmarca en l’exposició Art Solidari que, fins al 16 de desembre, posa a la venda obres d’art realitzades pels autors de l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola per tal de recaptar fons per a la FEM.
Núria Fuster recorda que en l’actualitat 7 mil persones a Catalunya pateixen esclerosi múltiple, una malaltia que s’acostuma a diagnosticar entre els 20 i els 40 anys. Segons Fuster, la seva aparició suposa un trencament amb el procés vital de la persona i implica un període d’acceptació i comprensió.
Des de la FEM destaquen la importància de poder donar a conèixer l’esclerosi múltiple perquè és una malaltia poc entesa socialment. Núria Fuster indica que els afectats agraeixen aquests tipus d’actes que ajuden a la comprensió d’una malaltia que en cada pacient presenta símptomes i evolucions diferents.
Cerdanyola, un exemple de voluntariat
Cerdanyola, diuen des de la Fundació Esclerosi Múltiple, és una de les ciutats de Catalunya més implicada en l’organització d’actes de suport als afectats. Núria Fuster destaca la feina d’una de les persones que es troba al capdavant d’aquest moviment a nivell local, Xavier Cases, una persona molt activa que ha aconseguit implicar el seu entorn en la lluita contra aquesta malaltia.
Aquests tipus de moviments, assegura Fuster, han fet possible en els últims anys la creació d’importants serveis de suport, ajuda i atenció als malalts per esclerosi múltiple.
El treball, però, no acaba aquí i la lluita continua. Núria Fuster creu molt important el suport a la recerca i la investigació. A dia d’avui encara no hi ha una solució definitiva i és per això que des de la FEM també insisteixen en la necessitat de continuar treballant en l’atenció als afectats per tal de que tinguin la millor qualitat de vida possible.
Fins al proper 16 de desembre, l’exposició Art Solidari continuarà a l’Espai Enric Granados. Les obres estan a la venda a un preu assequible, entre els 20 i els 100 euros.