Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Generalitat anuncia la millora de les connexions viàries al nus Cerdanyola-Ri...
La Generalitat anuncia la millora de les connexions viàries al nus Cerdanyola-Ripollet-Barberà Nus viari entre la B30, la C58 i la N150 (Foto Google maps)

La Generalitat anuncia la millora de les connexions viàries al nus Cerdanyola-Ripollet-Barberà

31 d'agost de 2023 a les 6:35

El Departament de Territori ha adjudicat a l’empresa Esteyco SA la redacció del projecte de traçat, l’estudi d’impacte ambiental i l’estudi de trànsit per la millora de les connexions entre la B-30, la C-58 i l’N-150 al seu pas per Cerdanyola, Ripollet i Barberà. L’adjudicació és per un preu de 276.761 € (IVA inclòs) i el termini per a presentar el projecte és de 10 mesos.

El projecte ampliarà les calçades existents actualment, ja que haurà de preveure la sortida des de la B-30 en sentit nord cap a la C-58 en sentit Barcelona amb una nova calçada de dos carrils, que substituirà el ramal que hi ha actualment. La nova calçada discorrerà en paral·lel a la C-58 fins al punt quilomètric 7, on es produirà la incorporació definitiva a la via. Per alliberar l’espai necessari per a la nova calçada, la sortida de la C-58 cap a la carretera N-150 es desplaçarà uns 800 metres cap endavant.

 

En el mateix sentit s’actuarà en sentit Terrassa ja que la sortida des de la C-58 en sentit la ciutat egarenca cap a la B-30 en sentit nord també es preveu amb una nova calçada de dos carrils, que substituirà el ramal actual de només un carril. La nova calçada discorrerà en un nou traçat que incorporarà nous viaductes sobre l’N-150 i l’AP7. L’actuació també suposarà una nova connexió entre l’N-150 a Barberà del Vallès i la C-58, a partir d’un pas inferior sota la línia del ferrocarril.

El projecte, d’altra banda, també haurà de plantejar la possibilitat de reestructurar les actuals calçades segregades de la carretera N-150 entre la rotonda prevista al punt quilomètric 5,7 i l’actual rotonda de l’entrada de Barberà.