Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Generalitat garanteix el futur de les ràdios municipals

La Generalitat garanteix el futur de les ràdios municipals

25 de febrer de 2002 a les 0:00

El conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Andreu Mas-Collel, assegura que la ràdio municipal no està amenaçada des del punt de vista polític. Les declaracions de Mas-Colell, que remarca la consolidació de les ràdios locals a Catalunya i la seva reputació creixent, es van realitzar ahir en la cloenda del II Congrés de Ràdio Municipal celebrat aquest cap de setmana a Barcelona sota el lema de Nous reptes de la ràdio de proximitat.
El congrés, amb la participació de Cerdanyola Ràdio, va analitzar qüestions com la implantació de la nova tecnologia digital i fenòmens com els de la immigració o la globalització.
Durant el congrés, el conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, va destacar les agrupacions municipals i comarcals de freqüència que s'implantaran amb la digitalització de la ràdio a Catalunya, un fenomen que investigadors i responsables de l'administració destaquen que afectarà a la xarxa radiofònica catalana a breu termini i que comportarà la assignació d'una mateixa freqüència a diverses estacions de ràdio.
En el decurs del congrés, el periodista
Manuel Campo Vidal va defensar la necessitat de potenciar la informació local en un món globalitzat, la portaveu de Sos Racisme, Núria Vives va reclamar una informació allunyada dels tòpics en relació a la immigració, el gerent de l'Associació Conèixer Catalunya, Agustí Gallart, va insistir en l'obligació de defensar les tradicions catalanes en els mitjans de comunicació locals, i es va fer una aposta per l'acostament dels 2 consorcis locals de comunicació de Catalunya, entre d'altres qüestions.