Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Generalitat posa el CAP-II com exemple de bon servei i absència de conflicte
La Generalitat posa el CAP-II com exemple de bon servei i absència de conflicte

La Generalitat posa el CAP-II com exemple de bon servei i absència de conflicte

24 de gener de 2003 a les 0:00

Els responsables del Servei Català de la Salut (SCS) destaquen que l’atenció a drogodependents que es presta com un servei més al CAP II Cerdanyola-Ripollet o el del centre de la plaça del Gas de Sabadell demostren la inexistència de conflictivitat en relació a un Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS) i la bona atenció sanitària que es fa.

L’any passat, el CAP II va oferir assistència a 290 persones diferents (el 53’5 percent de Cerdanyola i el 46’5 percent de Ripollet) amb problemes relacionats amb les drogodependències. Olga Chapinal, coordinadora del CAS de Sabadell al que actualment pertany el servei que es presta al CAP II, destaca que les 2.500 visites que s’han fet en el centre de la nostra ciutat ha estat en "absoluta normalitat, sense conflictes i com qualsevol altre servei sanitari". Chapinal remarca que, amb l’obertura del CAS del CAP Canaletes, el que es pretén és "continuar amb el mateix servei en un espai millor i més ampli".

La majoria de les persones que han rebut assistència al llarg del 2002 al CAP II per problemes de drogodepencències han estat per l’alcohol (el 46’5), seguit de les persones exconsumidores d’heroïna estabilitzades amb tractament de metadona (el 25 percent ), d’heroïna (11 percent ) i de cocaïna (11 percent ), tot i que Chapinal destaca que una part important del servei que es presta és el d’informació i assessorament a pares de família que tenen dubtes sobre els possibles problemes dels seus fills amb les drogues o que sospiten que consumeixen cannabis o pastilles.

Chapinal destaca que el CAS de Sabadell atén anualment 25.000 visites i que té una escola al costat en una zona de vianants, "amb absoluta normalitat" i sense preocupació veïnal, afirma.

La responsable de zona del SCS, Lourdes Camps, manifesta, per la seva banda, que prop de 30 CAPS d’arreu de Catalunya han integrat ja el servei d’atenció a les drogodependències perquè l’objectiu dels responsables sanitaris de la Generalitat és "descentralitzar els serveis i acostar-los al ciutadà" i destaca que "a Cerdanyola, com a tot arreu" hi ha persones amb malalties relacionades amb la droga. Camps indica que les persones que van a rebre assistència al CAS és "gent que viu i resideix al municipi".

El CAS del centre sanitari de Canaletes està previst que s’obri a l’estiu, segons indica Lourdes Camps, qui remarca que aquell moment es donarà una informació exhaustiva entre la ciutadania per "evitar el desconeixement sobre uns tractaments que no suposen un problema i per evitar la difusió de manipulacions" i pors sense fonament entre el veïnat.

Camps assegura que sempre s’ha donat informació sobre la instal.lació del CAS i que s’ha permès la participació de les associacions de veïns, tot i que alguna entitat no hagi fet ús d’aquesta possibilitat "malgrat que els plànols del centre hagin estat en exposició pública a disposició de tothom". La responsable del SCS de la nostra zona destaca que "jo no entenc per participació llençar pedres a les finestres ni coaccions", en referència als successos de la manifestació d’ahir davant l’Ajuntament.