Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La instal.lació d’un CAS a Canaletes provoca queixes veïnals
La instal.lació d’un CAS a Canaletes provoca queixes veïnals

La instal.lació d’un CAS a Canaletes provoca queixes veïnals

24 de gener de 2003 a les 0:00

Representants del Servei Català de la Salut (SCS), organisme depenent de la Generalitat, i de l’Ajuntament de Cerdanyola i de les associacions de veïns del municipi van celebrar ahir una reunió sense arribar a un acord amb les entitats contràries a la instal.lació d’un Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS) al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Canaletes. Que està previst que s’obri a l’estiu.

Paral.lelament, centenars de veïns omplien la plaça de Francesc Layret, davant l’Ajuntament, per protestar per la instal.lació del CAS. La manifestació va tallar el trànsit a la cruïlla dels carrers Sant Martí, Francesc Layret, Lluís Companys i el passeig Cordelles i, en el seu decurs, es van viure alguns moments de tensió amb el trencament d’un vidre de l’Ajuntament i durant la sortida d’una regidora i d’una representant del Servei Català de la Salut que van tenir que rebre protecció policial.

Els representants del SCS, que destaquen que les competències són de la Generalitat, anuncien que el CAS no es posarà en marxa fins l’estiu per raons pressupostàries i que, en cap cas, suposarà cap mena de conflicte al barri. La responsable del SCS a la nostra zona, Lourdes Camps, remarca que l’experiència en altres poblacions demostra que no s’ha incrementat la conflictivitat després de la instal.lació d’un CAS i remarca que aquest servei fa tres anys que es presta al CAP II Cerdanyola-Ripollet sense que molta gent se n’hagi adonat. Camps remarca que aquest servei és com qualsevol altre servei sanitari que es presti.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Cerdanyola, Crsitina Real, planteja l'alternativa d'obrir un procès de diàleg sense pressions ja que el CAS no es preveu que s'obri fins a l'estiu i estudiar les possibilitats que s'hi presentin. L'Ajuntament s'ha mostrat sorprès per la protesta veïnal.

Els representants veïnals, per contra, asseguren no estar en contra de què els toxicòmans rebin la millor atenció sanitària però consideren que les característiques de Canaletes no són compatibles amb un servei com el CAS ja que hi ha una població infantil molt alta i dos centres educatius.