Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La Irmandade avança a diumenge la celebració de Santiago i el Dia de Galicia
La Irmandade avança a diumenge la celebració de Santiago i el Dia de Galicia

La Irmandade avança a diumenge la celebració de Santiago i el Dia de Galicia

21 de juliol de 2006 a les 0:00

El patró de Galícia, Santiago, marca la festivitat de la jornada nacional el pròxim dia 25, dimarts, però la Irmandade O Botafumeiro de Cerdanyola avança la celebració d'aquesta jornada a diumenge, dia 23, amb l'objectiu que tothom pugui gaudir de la festa.

La festa do apostolo Santiago és la festa patronal de Galícia , el 25 de juliol, i també es celebra la festa institucional, el Dia da Patria Galega. La Irmandade O Botafumeiro avança la celebració a diumenge, dia 23. El programa d'activitats prevista a la nostra ciutat passa per l'ofici religiós a les 12 hores a l'església de Sant Martí per posteriorment fer un dinar popular a la pineda de Fontetes -els tiquets es van esgotar el passat dia 18-. El cor de la irmandade i el so de les gaites segur que no faltarà.
 
Aquesta és una de les activitats culturals destacades que organitza la Irmandade O Botafumeiro -carrer de Pablo Picasso, 5-7, davant del col.legi Les Fontetes- al costat de l'Entroido -el Carnaval-, el Dia das Letras Galegas -enguany dedicat a Manuel Lugris-, la festa dels socis del 17 de desembre i la creació de grups com el Cor o el Clube de Lectura que ha comptat enguany amb la participació també d'escriptors com Xurxo Borrazás.
 
Dia de Galícia
 
La celebració del Dia de Galicia es remunta l'any 1920 quan les Irmandades da Fala van plantejar aquesta commemoració com a referència destacada de la identitat col.lectiva gallega, però la celebració del Dia da Patria Galega ha estat sempre condicionada per la situació política de cada moment i durant la dictadura la commemoració era més important a l'exterior que a la pròpia Galícia on es realitzava una missa en honor de Rosalia de Castro, al pavelló de gallecs il.lustres de l'església de Santo Domingo Bonaval -Santiago de Compostela-. A finals dels 60 comencen les primeres manifestacions organitzades i a partir de 1973 s'encunya el terme Dia da Patria Galega que conviu des d'aleshores amb el de Dia de Galícia. Des de la constitució de les comunitats autònomes és la festa oficial de Galícia.