Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La Irmandade Galega obre nova seu per estrènyer més els lligams amb la ciutat
La Irmandade Galega obre nova seu per estrènyer més els lligams amb la ciutat

La Irmandade Galega obre nova seu per estrènyer més els lligams amb la ciutat

4 de juliol de 2003 a les 0:00

La Irmandade Galega O Botafumeiro inaugurarà demà, dissabte, a les 19.30 hores la nova seu de l'entitat, situada al carrer Pau Picasso de Les Fontetes, amb l'objectiu d'acostar-se més als ciutadans de Cerdanyola i estrènyer més els lligams entre l'associació i la ciutat de Cerdanyola. Un recital músic-poètic, un sopar de germanor i la tradicional queimada suposaran la cloenda d'un acte que s'obrirà amb la inauguració institucional.

Xelasio Nogueira, vocal de cultura de la Irmandade, manifesta que la inauguració oficial de la nova seu -oberta ja des de fa algunes setmanes- suposa una oportunitat per expressar l'agraïment "a les entitats que han recolzat" la Irmandade i donar un pas més per reforçar els lligams amb la resta de veïns de Cerdanyola.

Nogueira indica que l'entitat prepara ja diverses activitats pel pròxim curs amb la continuació dels cursos de gallec d'iniciació i perfeccionament, l'ampliació del grup de gaites, la creació d'un grup de ball, la celebració d'activitats tradicional com l'Entroido -Carnaval- o el Día das Letras Galegas, l'organització d'exposicions i conferències o l'actuació d'un grup de teatre gallec que es vol portar a l'Ateneu.

El local de la Irmadade O Botafumeiro compta amb una sala polivalent per a les activitats dels socis -com ara assaigs o cursets-, una sala més petita per a la biblioteca i reunions i un despatx per a l'administració de l'entitat. El centre gallec disposa també d'un bar-restaurant obert al conjunt de la ciutadania de Cerdanyola. Una de les característiques més destacades del local és el seu aïllament acústic que permet realitzar tot tipus d'activitats -inclosos els assaigs del grup de gaites- sense destorbar el veïnat.