La JOC combina titelles i música a l'espectacle 'El gegant del Pi, una història musical'
14 de novembre de 2014 a les 18:11La JOC representarà dissabte i diumenge a l’Ateneu un muntatge que explica amb titelles i música la història del famós gegant de la mitologia catalana, amb música de Pedro Pardo i text de Laura Viladrich.
La Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) representarà els dies 15 i 16 de novembre "El Gegant del Pi, una història musical" al teatre de l’Ateneu. Es tracta d'un espectacle que explica amb titelles i música la història del famós gegant de la mitologia catalana. Amb música de Pedro Pardo, director de la JOC, i text de Laura Viladrich, violinista de la formació, l'espectacle està dirigit a un públic familiar.
Pedro Pardo explica que el projecte va sorgir per “la idea perpètua de l’orquestra d’oferir nous formats, de fer coses diferents que potser una orquestra convencional no faria”. Segons remarca, la JOC potser no té un nivell musical com el de les grans orquestres, però sí s’atreveixen a fer coses diferents i des de feia temps tenien la il·lusió d’oferir un espectacle familiar.
L’espectacle és una història amb molts personatges coneguts per la canalla de la música popular catalana (El Gegant del Pi, el Joan Petit, etc.). Pardo ha transformat aquestes peces tradicionals fent arranjaments i composicions originals, la qual cosa, avança, “donarà peu a l’aparició d’un gegant a l’Ateneu que ajudarà un dels personatges, el Joan, a fer un viatge pel bosc i, d’aquesta manera, conèixer una mica més el nostre entorn més proper com Collserola”.
El director de la JOC explica que per inspirar-se a l'hora de fer les titelles van demanar als infants de P5 i de 1r de les escoles de Cerdanyola que fessin dibuixos sobre com s’imaginaven el Gegant del Pi, el Gegant de la Ciutat o el Joan Petit i alguns dels dibuixos s’han convertit en figures reals. Segons Pedro Pardo, el concert agradarà a aquest públic ja que “és una història amb humor, acció i molta música”.
Els assaigs han estat complicats perquè la formació, com a orquestra, està acostumada a fer només música. Però en aquest muntatge l’orquestra forma part de l’espectacle, també actua, i els músics canten mentre toquen esdevenint “un espectacle global”.
Les representacions seran al Teatre Ateneu aquest dissabte, a les 18h, i diumenge, a les 12h. La producció teatral també es podrà veure el 22 de novembre a l’Auditori Enric Granados de Lleida, la qual cosa els fa molta il·lusió “per poder exportar aquest model d’orquestra” fora de Cerdanyola.
Gegants, bruixes, animals, el sol i la lluna seran els protagonistes d’aquesta història. Ramon Camprubí, Marta López i Laura Viladrich seran els titellaires.
El preu de l’entrada general són 6 euros i la reduïda 4 euros (menors de 12 anys, majors de 65 anys i alumnat d’Aulos). Els menors de 3, entrada gratuïta. Al tractar-se d’un espectacle familiar, s’ofereix un pack de 4 entrades a 15 euros. Les entrades són a la venda a l’Ateneu de Cerdanyola.