Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La JOC ens convida a entrar a la Pasqua amb la música del Romanticisme alemany
La JOC ens convida a entrar a la Pasqua amb la música del Romanticisme alemany

La JOC ens convida a entrar a la Pasqua amb la música del Romanticisme alemany

14 de març de 2024 a les 12:34

La Jove Orquestra de Cerdanyola oferirà aquest diumenge, 17 de març, a les 19 hores, un concert a l’Ateneu acompanyada pel PAX Cor de cambra i amb un repertori arrelat en el Romanticisme alemany amb peces de Mendelssohn o Rheinberger, entre d’altres, i també fent l'ullet al passat.

La JOC, amb la batuta de Borja Mascaró, ofereix un Osterkonzert, un concert de Pasqua sobre el Romanticisme alemany, però aprofitant la mirada cap el passat que feien els compositors del XIX i amb l’acompanyament d’una formació coral dirigida per Esteve Costa.

Així, el concert d’aquest 17 de març a l’Ateneu combinarà obres instrumentals i vocals i s’iniciarà fent una picada d'ullet al barroc amb el més desconegut dels Concerto Grosso d’Arcangelo Corelli i l’Ave verum corpus de Wolfgang Amadeus Mozart.

El concert s’endinsarà a l’època romàntica amb un doble homenatge, el del PAX Cor de Cambra a Anton Bruckner amb dues peces a capella i el de la JOC a Giaccomo Puccini, amb la interpretació d’I Crisantemi, peça dedicada al seu amic Amadeu de Savoia -l’efímer Amadeu I d’Espanya- en el moment de la seva mort.

Posteriorment, arribarà el plat fort amb peces com l’Stabat Mater de Josef Rheinberger i un motet de Fèlix Mendelssohn que Mascaró destaca influenciat per les composicions de Johann Sebastian Bach.

Aquest és el segon concert, després del de Nadal amb El Mesies de Georg Friedrich Haendel, en què la JOC col·labora amb formacions corals, un fet que suposa una dificultat afegida però que Mascaró considera reptes que la Jove Orquestra de Cerdanyola assumeix amb ganes. El director de la JOC explica que en aquest Concert de Pasqua els músics afronten peces d’una gran exigència tècnica que són molt delicades i en les quals veu i instruments han de sumar.

El Concert de Pasqua de la JOC es farà aquest 17 de març, diumenge, al teatre Ateneu a les 19 hores. El preu de les entrades va des de la gratuïtat als socis i menors de 12 anys, els 7 euros l’entrada reduïda als joves de 12 a 18, els majors de 65 anys i a l’alumnat de l’escola municipal de música Aulos; i els 9 euros de l’entrada general. Per comprar entrades, cliqueu