La JOC i l'Orquestra Aulos es retroben per Santa Cecília
21 de novembre de 2019 a les 9:00La JOC, nascuda fa 10 anys a l'Escola Municipal de Música i l'Orquestra de corda d'Aulos, oferiran divendres, a les 20,30h, a l'Ateneu, un concert conjunt en el que s'interpretaran peces de Purcell, Bach, Holst, Sibelius i Vivaldi.
Audios
21-11-2019 Entrevista Pedro Pardo
La Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) i l'Orquestra Aulos de l'Escola Municipal de Música, oferiran aquest divendres, a les 20,30h, a l'Ateneu, un concert conjunt per celebrar Santa Cecília, patrona dels músics, i els 10 anys de la JOC. El concert serà dirigit per Pedro Pardo, qui va ser primer director de la JOC i actual professor i director de l'Orquestra Aulos.
Al concert s'interpretaran algunes de les obres més famoses de l'època barroca, escrites expressament per a orquestra de corda, amb autors com Purcell, Bach, Holst, Sibelius i un extracte de Les quatre estacions, de Vivaldi. Cal destacar que la Jove Orquestra tocarà una Suite de Gustav Holst, que va ser l'obra amb la que es van estrenar fa una dècada.
Una dècada de música
La Jove Orquestra de Cerdanyola va néixer fa 10 anys a l'Escola Municipal de Música Aulos, de la mà del professor, músic i compositor Pedro Pardo. L'orquestra de corda de l'Escola havia crescut molt (en nombre d'alumnes i edat dels mateixos) i formava "un tap" als alumnes més petits que no tenien facilitat per accedir-hi.
A més, es va veure la necessitat de crear quelcom més enllà de l'orquestra escolar i poder interpretar repertoris més difícils i compromesos, però dirigida a nois i noies que no es volien dedicar professionalment a la música. A la manera de les Jügendorchester europees, la JOC ha esdevingut una formació on els alumnes d'Aulos i d’altres escoles de música i conservatoris poden continuar tocant grans obres sense la necessitat d'una dedicació professional, tot i que en alguns casos, sí que el camí els ha portat a la professionalització.
En aquests 10 anys la JOC ha interpretat composicions com el Rèquiem de Mozart, a les naus d'Aiscondel on va reunir 1.000 persones, o la simfonia núm. 2 de Beethoven, i ha participat activament en la vida cultural de la ciutat. Pedro Pardo valora molt positivament la trajectòria de la formació que actualment dirigeix Borja Mascaró.
Un concert especial i emotiu
Pedro Pardo destaca que es tracta d'un concert molt especial per a ell pel fet de retrobar-se amb exalumnes seus que han continuat el seu camí al món de la música i assegura que és el mateix sentiment que comparteix amb els membres de la formació.
D'altra banda, per als joves integrants de l'Orquestra de corda Aulos, resulta un al·licient afegit el fet de veure que després de tants anys d'esforç es pot arribar a tocar, ja sigui com amateur o com a professional, en una formació musical.
Pedro Pardo explica que "és com tancar el cercle" de començar els estudis en una escola de música humil i arribar a tenir alumnes tocant arreu del món. En aquest sentit, lloa la tasca de l'escola Municipal de Música "no només per crear grans músics, sinó per fomentar la música entre el públic".
El director del concert assegura que a l'espectacle es viuran moments molt emotius i serà un concert amb música molt atractiva. L'entrada és gratuïta.