Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

La JOC tanca temporada amb la bellesa de Mozart

La JOC tanca temporada amb la bellesa de Mozart

14 de juny de 2024 a les 9:52

La Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) tanca la temporada 2023/24 amb el concert Mozart, retrat d’un geni, amb la Simfonia K. 114 en La Major i el Concert per a clarinet i orquestra K. 622. La cita serà diumenge 16 de juny, a les 12 hores, al Teatre Ateneu.

Audios

04-06-2024 Entrevista Borja Mascaró

La Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) proposa com cloenda de temporada un concert al voltant de W.A. Mozart, nen prodigi i virtuós del piano de la seva època, amb un catàleg d’obres que representa un dels moments més bells de la història de la música. Per al director de la JOC, Borja Mascaró, "Mozart és el més gran compositor de tots els temps i com la JOC sempre es proposa entomar un repertori clàssic una vegada cada temporada, res més apassionant que una immersió en l’obra del geni de Salzburg".

El repertori escollit representa dos moments que retraten la vida de l’autor, dues obres amb una instrumentalització similar però escrites en dos moments radicalment diferents, el Mozart de 16 anys al final d’una gira europea d’aprenentatge per intentar fer-se un lloc a la cort de Salzburg i el Mozart en tota la seva immensa plenitud poc abans de morir als 35 anys. 

El Concert per a clarinet i orquestra K. 622 és la culminació de l’estil mozartià i una de les peces que Mascaró sempre té a la seva llista de repertori clàssic per a interpretar amb les seves orquestres. El concert va ser escrit originalment per a corno di bassetto per a un amic del compositor, el virtuós Anton Stadler, que el va adaptar per a clarinet, un instrument que permet tres registres molt diferents que converteixen el concert en una sola òpera.

Per al Concert per a clarinet i orquestra K. 622 la JOC comptarà amb Carlos Cerrada com clarinet solista, un músic que també ha tocat l’obra amb el corno di bassetto i en qui Borja Mascaró va pensar des del primer moment com a condició sine qua non per dur a terme el concert.

Borja Mascaró assegura que el Concert per a clarinet i orquestra K. 622 "és d’una gran dificultat tècnica per a l’orquestra, però  apassiona als músics perquè està meravellosament escrit, amb una música d’una gran bellesa que arriba i commou a tots els públics".

Des de la JOC, que la propera temporada celebrarà els 15 anys de la seva creació, fan una valoració molt positiva de la temporada que ara acomiaden, havent enfrontat amb èxit reptes com El Messies de Haendel i amb diversos concerts amb acompanyament coral per acabar amb un repertori mozartià excels del qual Mascaró està profundament enamorat.

La JOC, dirigida per Borja Mascaró i amb Carlos Cerrada com clarinet solista, oferirà el concert Mozart, retrat d’un geni, diumenge 16 de juny, a les 12 hores, al Teatre Ateneu. Les entrades numerades estan a la venda a https://orquestrajoc.fila12.cat/. L’entrada general són 9 euros i hi ha entrades reduïdes de 7 euros per a joves de 12 a 18 anys, majors de 65 anys i alumnes de l’Escola Municipal de Música Aulos. Socis i menors de 12 anys tenen entrada gratuïta.