Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La liquidació del pressupost de 2023 presenta un superàvit de 5 milions i un rom...
La liquidació del pressupost de 2023 presenta un superàvit de 5 milions i un romanent de tresoreria 17 euros

La liquidació del pressupost de 2023 presenta un superàvit de 5 milions i un romanent de tresoreria 17 euros

22 de març de 2024 a les 10:44

El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, es felicitava perquè l’Ajuntament compleix amb el principi d’Estabilitat Pressupostària i els límits de nivell d’endeutament i es dona compliment al període mig de pagament a proveïdors, amb una mitja de 14 dies.

Des de l’oposició, el portaveu d’ERC, Iñigo Enterria, criticava el que considera cofoisme del govern i manca d’autocrítica, quan 5 milions de superàvit i 17 de romanent de tresoreria són una mala notícia perquè significa que no s’ha gestat tot el que s’havia de gastar en millorar els serveis a la ciutadania, posant com exemple els diners que no s’han pogut gastar en temes tan importants com mobilitat, habitatge, pavimentació de la via pública o serveis socials, mentre on més s’augmenta despesa i més s’executa és en l’apartat de festes populars i festejos.

Des d’En Comú Podem, el seu portaveu, Pedro Arco, incidia en la mateixa línia i recordava al govern que el que es recapta als veïns no es per augmentar la caixa pública, sinó per millorar els serveis, perquè acumular diners no és un objectiu polític.

Javier Sánchez insistia en què els comptes demostra que ens trobem davant la millor gestió dels darrers anys, amb cap administració de la grandària de l’Ajuntament de Cerdanyola que superi les dades presentades, tan d’execució de despesa com d’inversions, i atribueix bona part del superàvit a la implantació de noves empreses que han generat uns ingressos que es podran aplicar al pressupost de 2025.

Amb el vot a favor del govern i l’abstenció de la resta de grups, el Ple va aprovar una modificació de crèdits de 434.459,19 euros per a diverses qüestions com pagament d’expropiacions, indemnitzacions o subvencions a centres cívics. I amb el vot a favor de PSC, ERC, PP i VOX i l’abstenció de Guanyem, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola, es va aprovar una modificació de 403.413,44 euros per pagar factures presentades a final de 2023 que restaven pendents de pagament. Des d’ERC i En Comú Podem es van oferir a reunir-se amb el govern per fer propostes sobre on destinar part del romanent de tresoreria en properes modificacions de pressupost.