Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La llibreria Éfora obre nova etapa amb una festa literària de comiat de l'actual...
La llibreria Éfora obre nova etapa amb una festa literària de comiat de l'actual local

La llibreria Éfora obre nova etapa amb una festa literària de comiat de l'actual local

22 de març de 2024 a les 8:37

La celebració literària, aquest dissabte 23 a les 19 hores, comptarà amb la participació de l'escriptor de ciència-ficció Ian Watson, que presentarà la seva última novel·la, "El monstruo, la sirena y el doctor Mengele," i la traductora de "Joc de Trons", Cristina Macía

La Llibreria Éfora és, des de fa 8 anys, punt de referència pels amants de la literatura i la cultura. Els seus responsables anuncien ara canvis: la llibreria traslladarà el seu local i tancarà les portes de l’establiment del passeig de Cordelles aquest dissabte, 23 de març. Pròximament es preveu obrir la nova seu da la llibreria en un altre espai del centre de Cerdanyola.

De moment, per celebrar aquest canvi d'etapa, Éfora ha organitzat una vetllada literària pel mateix dissabte a partir de les 19 hores a la llibreria (passeig Cordelles, 18). La festa comptarà amb la presència de l'autor de ciència-ficció Ian Watson -autor de títols com Empotrados, Embajada alienígena, El viaje de Chéjov, El modelo Jonás o El gusano de fuego i que va treballar en el guió d’Intel·ligència Artificial amb Stanley Kubrick que finalment va rodar Steven Spielberg-, així com Cristina Macía, traductora de la nissaga literària de George R Martin Canción de hielo y fuego que va donar lloc a la històrica sèrie televisiva Joc de Trons. Watson i Macía compartiran les seves experiències i coneixements en una xerrada inspiradora sobre literatura i ciència-ficció.

8 anys de tasca cultural que obren nova etapa

La Llibreria Éfora ha estat un centre cultural i literari en Cerdanyola durant vuit anys, oferint una àmplia selecció de llibres i organitzant esdeveniments que promouen la passió per la lectura i la cultura en la comunitat.

L’esdeveniment vol servir com a comiat de l'antic espai d’Éfora i el trasllat al nou espai, que també estarà al centre de la ciutat i a prop de l’actual llibreria. Els responsables d’Éfora apunten que la celebració vol ser no només una oportunitat per celebrar el llegat d'una de les llibreries cerdanyolenques, sinó també per donar la benvinguda a un nou capítol en un espai que esperen sigui “encara més bell i especial”. En aquest sentit, des de la llibreria conviden la comunitat literària  a unir-se a la vetllada per celebrar vuit intensos anys d'amor pels llibres i la cultura.

Al llarg d'aquests anys, Éfora ha destacat per la seva participació en les activitats culturals organitzades a la ciutat, des de Sant Jordi al Cafè amb lletres, ha estat punt d'impuls a autors locals que han presentat la seva obra des d'Isidre Grau a Magdalena Albero, des de Miquel Sánchez a Raquel Cherry, des de Manel Artero a Tamara Marín i per ella han passat autors com Rafael Nadal, Joan Lluís Bozzo, Roser Amills, el tàndem José Corbacho-Juan Cruz, Andreu Martín, Miguel Ángel Revilla, Cristina Campos o Arantza Diez amb Óscar Camps, entre d'altres.