La malaltia com aprenentatge natural del nostre cos
13 d'octubre de 2008 a les 0:00
La influència de l’entorn en la nostra salut i l’assumpció que la malatia és un aprenentage natural van ser eixos de la taula rodona organitzada per Iniciativa per Catalunya-Els Verds ICV) amb la participació de Joan Begué, metge de familia, Carme Lisbona, metgessa de familia, homeópata i acupuntora, i Carlos Muro, osteòpata.
Joan Begué parteix de la base que, com a membres d’aquesta gran bola perduda a l’espai que és la Terra, tenim una relació amb tot el que ens envolta que, d’una manera o altre ens influencia. Per a Begué, la malaltia és un procès lògic del nostre aprenentatge
Per la seva banda, Carme Lisbona considera que la malatia és un desequilibri que es produeix a l’organisme, ja siguin transtorns alimentaris, psicològics, etc. Per a Lisbona, l’acupuntura i l’homeopatia tracten les disfuncions de l’organisme, les quals són principalment d’origen emocional.
Lisbona indica que l’educació sanitaria a hores d’ara és força deficient, ja que, malgrat viure en una societat benestant, cada cop hi ha més problemes d’hipertensió, obessitat, diabetes, colesterol, drogues, etc.
Finalment, l’osteòpata Carlos Muro va explicar que aquesta pràctica mèdica està sota la llei de l’estructura, de l’arteria, del moviment, de la globalitat i de l’autocuració i regeneració. Segons Muro, l’osteopatia és utilitzada com a medicina d’urgència, quan en realitat hauria de ser de prevenció, ja que no tracta malaties, sinò transtorns