Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La Marató de donació de sang de Catalunya vol recuperar 10.000 donacions perdude...
La Marató de donació de sang de Catalunya vol recuperar 10.000 donacions perdudes al Nadal

La Marató de donació de sang de Catalunya vol recuperar 10.000 donacions perdudes al Nadal

10 de gener de 2023 a les 13:25

La Marató de Donació de Sang del Banc de Sang i Teixits es realitzarà del 13 al 20 de gener amb el repte d’aconseguir una xifra de 10.000 donacions en una setmana. La celebració de la marató a mitjans de gener la provoca la baixa de donacions que es pateix cada any amb l’arribada de les festes de Nadal.

El president del Banc de Sang i Teixits, Andreu Mas-Colell, explica que les donacions baixen un 20% durant les festes respecte la normalitat de l’any i aquestes xifres s’han de recuperar per garantir les reserves. Per això cal arribar a l’objectiu de les 10.000 donacions en una setmana.

Mas-Collell subratlla que es consoliden les donacions després dels temps difícils de la pandèmia que s’han superat garantint el funcionament ordinari del sistema de salut. No obstant això, el president del Banc de Sang i Teixits destaca que en aquesta etapa no hi ha hagut relleu de donants, ja que n’hi ha hagut menys donants nous, que n'haurien de ser 30.000 anuals.

Marta Gilart, receptora de sang i supervivent d’un càncer de mama amb 22 anys, ha participat en la presentació de la Marató de Donació de Sang per destacar la importància d’aquest gest que aporta vitalitat. Gilart recorda que una persona mai sap quan la podrà necessitar.

Els responsables del Banc de Sang ha presentat també la campanya de divulgació d'aquesta iniciativa, amb el lema Donar sang sona bé i que compta amb la participació de figures populars com Judit Mascó, Jordi Sanchez, Jordi Vilches, Berta Aroca, Espartac Peran, Albert Espinosa, Jordi Cruz o Tomàs Molina, entre d'altres.

La Marató de Donació de Sang es realitzarà del 13 al 20 de gener, però no comportarà la presència de la Unitat Mòbil del Banc de Sang a la nostra ciutat que s’instal·larà a l’Ateneu el divendres 30 de gener, de 9:30 a 13:30 hores i de 16:30 a 20:30 hores.