Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • La metròpolis de Barcelona rebrà 62 milions d’euros més de la UE per intensifica...
La metròpolis de Barcelona rebrà 62 milions d’euros més de la UE per intensificar la transformació de la mobilitat

La metròpolis de Barcelona rebrà 62 milions d’euros més de la UE per intensificar la transformació de la mobilitat

3 d'agost de 2023 a les 10:45

La metròpolis de Barcelona rebrà 62 milions d’euros més provinents de la segona convocatòria de fons europeus Next Generation per dur a terme actuacions que potenciïn la mobilitat sostenible i ajudin a reduir la contaminació ambiental. Aquesta segona convocatòria d’ajuts és exclusiva per a projectes propis de municipis amb més de 20.000 habitants.

Aquesta subvenció permetrà fer realitat 44 noves actuacions, 17 de les quals corresponen a projectes de mobilitat elaborats per l’AMB. Concretament, dels 62 milions d’euros que ha atorgat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), 29,4 milions d’euros (un 47 % del total) serviran per finançar projectes i serveis de l’organisme metropolità. 

La segona convocatòria del MITMA suposa un nou impuls i una segona oportunitat per continuar avançant en les polítiques de mobilitat sostenible i fer un canvi real en les ciutats i pobles de l’àrea metropolitana de Barcelona. En total, entre les dues convocatòries, l’àrea metropolitana de Barcelona ha aconseguit 220 milions d’euros dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU, que estan permeten i permetran intensificar la transformació de la mobilitat.

Els 62 milions d’euros dels fons Next Generation EU permetran finançar actuacions estratègiques per la metròpolis de Barcelona com comprar 59 nous autobusos elèctrics i d’hidrogen per a la flota de Bus Metropolità; accelerar la implantació de les zones de baixes emissions locals; completar la Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona i continuar els projectes d’urbanització i accessibilitat a les parades de Bus metropolità.