Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La màgia de Rialles omple d'il.lusió els carrers de Cerdanyola
La màgia de Rialles omple d'il.lusió els carrers de Cerdanyola

La màgia de Rialles omple d'il.lusió els carrers de Cerdanyola

30 de setembre de 2002 a les 0:00

La XIV Mostra de Rialles s'ha celebrat aquest cap de setmana amb un nou èxit d'assistència de públic i un rècord de 68 actuacions als 16 escenaris habilitats a la ciutat.
El Mag Lari va recordar Obi Wan Kenobi a la inauguració de la mostra quan va desitjar als assistents ""Que la màgia us acompanyi"", tot afirmant que la màgia suposa crear il.lusions i que, de fet, d'això es tracta a la mostra de Rialles, d'esdevenir ""un món d'il.lusió"".
Més de 50 programadors han estat aquest cap de setmana a Cerdanyola i portaran durant tot l'any els espectacles que han vist a la mostra pels pobles i ciutats de Catalunya, un ventall de disciplines tan divers com és possible: del pallasso a les titelles, del teatre a la dansa. Les 15 representacions teatrals, les 7 actuacions de titelles, les 6 representacions de clown o els 6 espectacles dedicats als nens de 0 a 3 anys
-novetat destacada d'aquesta edició- són els muntatges que més han sovintejat a la mostra en una fira que cada cop s'obre més a espectacles
d'altres indrets de l'Estat -12 en total-, però també a les col.laboracions internacionals, com el Teatre de la Resistència -Sarajevo/Castelló- o Palo Q' Sea -Cerdanyola/Colòmbia.
La canalla i la seva educació és l'objectiu final dels espectacles que porta Rialles a la mostra, a més de la diversió. La combinació de ""l'estètica i la pedagogia per ensenyar allò que és bo als homes de demà"", diu Guiomar Amell, coordinadora territorial de Cultura de la Generalitat, com lloança de la tasca cultural i educativa de Rialles. Un missatge semblant al de Jordi Mena, regidor de Cultura de Cerdanyola, que destaca que cal treballar ""pel futur impartint reflexions crítiques i artístiques davant la realitat per assolir un temps més solidari i just"" en un moment en què el món està ple d'amenaces.