Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La moció del PP al Ple sobre el Pacte Local es desestima tot i no perdre en vots

La moció del PP al Ple sobre el Pacte Local es desestima tot i no perdre en vots

20 de març de 2002 a les 0:00

La votació de la moció presentada pel Partit Popular (PP) sobre l'acord per desenvolupar un Pacte Local a Catalunya va provocar una situació inusual al Ple Municipal de l'Ajuntament de Cerdanyola, celebrat ahir ja que es va desestimar sense tenir més vots en contra que a favor.
La moció tenia el suport del PP -amb 4 regidors- i l'oposició de Convergència i Unió (CiU) -també amb 4 regidors-, mentre que el Partit dels Socialistes (PSC) i Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) es van abstenir, fet que va provocar un empat que va obligar a desestimar-la d'acord al Reglament Orgànic Municipal (ROM).
El portaveu del PP, Antonio González, destaca la necessitat del Pacte Local perquè considera que cal una descentralització de competències de les Comunitats Autònomes cap els Ajuntaments i que aquest acord ha d'estar inspirat en els principis d'autonomia i finançament suficient.
Consol Pla, la portaveu de CiU, va mostrar la seva oposició a la moció perquè considera que només contempla el traspàs de competències ""i no la manera de finançar-les"" i assegura que el PP vol buidar de contingut les Comunitats Autònoma, però no solucionar els problemes dels municipis.
El portaveu d'ICV, Toni Morral, es mostra d'acord amb la necessitat d'un Pacte Local sobre la base del principi de subsidiarietat, però considera que la moció respon a la voluntat política de la direcció estatal del PP i per això anunciava la seva abstenció i reclamava que la proposta s'articulés a través de la Junta de Portaveus.
En aquest sentit, prèviament el portaveu socialista, Rafael Viñals, havia demanat la retirada de la moció de l'ordre del dia amb l'objectiu de buscar un consens més ampli.
Els regidors populars van decidir no retirar la moció perquè l'Equip de Govern els havia comunicat el seu vot favorable i posteriorment havia canviat la seva postura i perquè consideren que ""el que és important és el que diu la moció, no qui la presenta"" si el PP o la Junta de Portaveus.