Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La Mostra de Dansa comptarà amb grups de Rússia, Geòrgia, Colòmbia i Canàries
La Mostra de Dansa comptarà amb grups de Rússia, Geòrgia, Colòmbia i Canàries

La Mostra de Dansa comptarà amb grups de Rússia, Geòrgia, Colòmbia i Canàries

27 de juny de 2003 a les 0:00

Otrora de Colòmbia, Menceyes de Daute de Tenerife, Mtatsminda de Geòrgia, Raduga de Rússia i l'Esbart Dansaire Sant Marçal de Cerdanyola són els grups de ball que participaran a la vintena Mostra de Dansa popular que es celebrarà a la nostra ciutat entre els dies 3 i 8 de juliol i que tindrà el punt culminant en la ballada principal que es farà el dia 5 al camp de futbol del carrer Santa Anna.

La tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cerdanyola, Consol Pla, i el president, secretari i tresorer de l'Esbart Sant Marçal, Andreu Sala, Toni Estradera i José Miguel Guillén, respectivament, presentaven ahir aquesta emblemàtica edició del festival de dansa internacional, la número 20. Els responsables de l'esbart destaquen que no s'ha previst cap activitat commemorativa especial, però si que es farà un homenatge als integrants de l'esbart que han ballat en alguna de les edicions de la Mostra de Dansa Popular.

Segons Sala, els grups de ball participants garanteixen actuacions molt vistoses, especialment les danses russes i georgianes, balls eslaus que tradicionalment tenen molt èxit a Cerdanyola.

Entre les novetats d'aquesta vintena edició, Sala destaca el trasllat del concert de música popular al camp de futbol del carrer de Santa Anna amb l'objectiu de disposar del màxim espai per acollir les entitats que han participat en les 20 edicions de la mostra. En aquesta ocasió, el concert comptarà amb la participació de les corals Cerdanyola i Collserola, l'Agrupació Musical Cerdanyola i l'Agrupació Cultural Sardanista, la Cobla Sabadell i la formació musical i el cos de dansa de l'esbart. Al concert s'interpretaran temes com El cant de la senyera, els cors de l'òpera Nabucco o l’estrena de l’havanera de Lídia Arrèbola Un cant a Cerdanyola, peça que serà interpretada per 120 persones, entre músics i cantaires.

El festival mantindrà activitats com la mostra gastronòmica, l'actuació d'entitats nacionals i regionals locals -Irmandade O Botafumeiro, Peña Flamenca-, una exposició de vestits de l'esbart o el concert de música per ballar que la secció juvenil posava en marxa en la passada edició.

La tinent d'alcalde i responsable de Cultura de l'Ajuntament, Consol Pla, remarca la importància d'un esdeveniment cultural que arriba al vintè aniversari i que continua aportant prestigi a la ciutat de Cerdanyola al mateix temps que enriqueix la població amb la presència de grups musicals i de dansa d'altres cultures. Pla destaca que la mostra és una bona oportunitat per donar a conèixer la diversitat d'altres països.