Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

La nova linia de bus urbà comença el 14 de gener

La nova linia de bus urbà comença el 14 de gener

10 de gener de 2002 a les 0:00

El proper dilluns 14 de gener s'inicia en període provisional el funcionament de la lnova línia de transport urbà Canaletes-Montflorit.
Des de la construcció del barri de Canaletes, la necessitat de disposar de transport urbà a Cerdanyola s’ha fet palesa per les nombroses demandes d’aquest sector de la nostra població.
Aquest fet i el dinamisme de la ciutat, tant a nivell de població com d’activitats, ha posat de manifest la necessitat de millorar la mobilitat del municipi, fonamentalment la mobilitat interna.
És per això que des del’Ajuntament s’ha pensat que l’opció més adequada per respondre aquesta demanda és la implantació d’un nou servei de transport públic urbà, sense modificar les actuals línies interurbanes.
Aquest servei, aprovat en el ple del passat mes d’abril, transcorre entre els barris de Canaletes i Montflorit i aprofita el seu recorregut per donar servei al Turó de les Fontetes, Guiera, Fontetes, Centre, St. Ramon i Parc Tecnològic del Vallès.
La línia té un total de 13 quilòmetres de recorregut (anada més tornada), amb 30 parades (tal com es pot veure al quadre adjunt). La freqüència mitjana de servei seria de 30 minuts els dies feiners de tot l’any, excepte el mes d’agost, mentre que els dissabtes de tot l’any i els feiners del mes d’agost, la freqüència seria de 60 minuts.
Pel que fa a l’horari, el servei començarà a les 6’30 del matí fins a les 22’30 del vespre, amb un total de 16 hores diàries de servei els feiners de tot l’any. Els dissabtes de tot l’any i feiners del mes d’agost, el servei es reduirà una hora (de 7’30 a 22’30).
Quant a les tarifes, els preus seràn els següents:
Bitllet senzill 0’78 Euros (130 PTA)
Multiviatges T-10 5’32 Euros (885 PTA)
Targeta jubilats T-4 2’70 Euros (450 PTA)
Val a dir que aquests títols no estan integrats en el sistema tarifari de transport metropolità, però des de l’Ajuntament s’han iniciat contactes amb l’ATM per adherir-los.
Per últim, cal dir que la concessió del servei ha estat adjudicada a l’empresa Martí & Renom SA, SARBUS per un període de 5 anys.