Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La plaça de la Biblioteca durà el nom de Josep Viladomat

La plaça de la Biblioteca durà el nom de Josep Viladomat

4 de febrer de 2002 a les 0:00

Cerdanyola realitzarà en els pròxims mesos un ampli ventall d’activitats per homenatjar a Josep Viladomat, un dels més importants escultors catalans del segle XX, que va realitzar una part significativa de la seva obra a la ciutat vallessana. El bateig de la plaça de la Biblioteca amb el nom de l’autor de l’Al·legoria de la República el dia 14 d’abril tancarà aquest homenatge amb la instal·lació a la plaça d’un autoretrat de l’escultor de Manlleu.
L’homenatge de Cerdanyola a Viladomat, realitzat 3 anys després del centenari del seu naixement, s’iniciarà l’1 de març amb la inauguració d’una exposició a l’Ateneu que es centrarà en l’època de l’artista a la ciutat i que comptarà amb una selecció de les obres de Viladomat que s’exposen al museu de l’artista a Escaldes d’Engordany -Andorra-, on va morir l’any 1989, i que representen els seus temes més significatius com les pietat o els nens.
Altra activitat destacada serà la publicació del llibre Josep Viladomat. L’escultor de la República, que ha realitzat l’historiador local Albert Lázaro. La presentació del treball de Lázaro es realitzarà a la biblioteca de la ciutat el 13 de març a les 20 hores.
Dins el programa d’homenatge destaca també la presentació de La Pietat restaurada el dimecres 20 de març amb una conferència d’explicació a càrrec de Joan Francesc Ainaud, estudiós de l’obra de Viladomat. La presentació es realitzarà a l’Ajuntament ja que l’escultura, un cop restaurada, s’ubicarà definitivament al vestíbul de la Casa Consistorial.