Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • La plantilla de Tycsa ajorna la vaga fins la reunió del dia 21
La plantilla de Tycsa ajorna la vaga fins la reunió del dia 21

La plantilla de Tycsa ajorna la vaga fins la reunió del dia 21

14 de gener de 2003 a les 0:00

La plantilla de l'empresa Trenzas y Cables de Acero (Tycsa) ha decidit aquest matí en assemblea ajornar la vaga que mantenien en protesta per l'anunci de tancament de la factoria de Cerdanyola. La convocatòria de vaga s'ajorna fins després de la pròxima reunió entre representants de la direcció i dels treballadors, prevista inicialment pel dia 21 de gener, dimarts vinent, però no es descarta tronar a convocar mobilitzacions de protesta.

Els treballadors han decidit ajornar la convocatòria de vaga després de mantenir aquest matí una reunió amb representants de la Compañía Española de Laminación (Celsa) -al que pertany Tycsa- i com a mesura de bona voluntat de cara a les negociacions.

Els representants de la direcció han insistit en la seva oferta de recol.locacions en els diferents centres que Celsa té a diversos llocs d'Espanya i prejubilacions, però han estat taxatius en què no es negociarà el tancament de la planta de Tycsa a Cerdanyola que afirmen que es farà efectiu amb seguretat. Més de la meitat de les recol.locacions es plategen en centres de fora de Catalunya, ja que a més de la planta de Castellbisbal i de la de Riviere a Cerdanyola, Celsa té instal.lacions a Toledo, Gijón, Santander i Vitoria.

La companyia va presentar el 5 de desembre un expedient de regulació de treball per acomiadar els 156 treballadors de la factoria assegurant que acumula pèrdues de 21,4 milions d'euros entre 1999 i el 2001. Des de la direcció de Tycsa afirmen que la factoria de Cerdanyola és inviable econòmicament, fet que desmenteixen els treballadors que asseguren que la producció ha augmentat un 30 percent al 2002 i que l’empresa té comandes suficients per a mantenir la producció.

En els últims 10 anys, Tycsa s’ha traslladat de Barberà a Cerdanyola i ha presentat diversos expedients de regulació d’ocupació que ha fet que la plantilla passi de gairebé 800 empleats a 156 treballadors. La plantilla considera que Tycsa vol tancar el centre de Cerdanyola per fer una operació immobiliària.