La Plataforma Cerdanyola 2000-Diagonal creu que la deixadesa és total a la ciutat
8 de juny de 2018 a les 10:19Un grup de veïns i veïnes de la Plataforma Cerdanyola 2000-Diagonal s’han reunit aquest dijous a la sala Enric Granados per parlar de la feina feta fins ara i amb la voluntat de contribuir a resoldre els problemes i deficiències que pateix Cerdanyola.
Audios
08-06-2018 Esther Florenza
08-06-2018 Joaquín Fernández
Segons explica la secretària de la plataforma, Esther Florenza, des de la seva creació s’han presentat molts punts als equips de govern de torn en relació a les deficiències, com ara: l’atenció sanitària, el manteniment de les vies públiques, l’atenció a les persones discapacitades o ajuda a les persones necessitades de serveis socials, però un dels punts clau d’aquestes reivindicacions fa referència a la manca d’autobús directe a l’hospital Taulí, que cal no oblidar és el centre sanitari de referència i que és, segons ells, car i amb poca freqüència.
Deixadesa total sense sortida
El president de la Plataforma Cerdanyola 2000-Diagonal, Joaquín Hernández, pel que fa a la situació urbanística de la ciutat creu que en general es pot dir que la ciutat pateix una deixadesa total, amb uns carrers abandonats a la seva sort i per molt que parlen amb les autoritats municipals, no veuen sortida a aquesta realitat, sinó, tot al contrari, cada vegada apareixen més problemes.
El vocal de la plataforma, Fernando Saavedra, va tractar el tema de la contaminació i segons ell, els problemes més importants a Cerdanyola són l’amiant, els abocadors i la contaminació ràdio elèctrica de les antenes de telefonia mòbil. Un triangle perillós que cal estudiar i solucionar.
Hàbits saludables per a la gent gran
També es va comptar amb la presència de la doctora d’Atenció Primària del CAP de Serraparera, Ana Nicolas, qui va aportar consells de salut per a persones de certa edat i que van encaminades a establir hàbits saludables que ajudin a millorar l’estat anímic, càrdio bascular, l’artrosi o el control de malalties com la diabètis. També va destacar l’existència de les rutes Pafes, en les quals el recorregut per caminar assegura la dosi d’activitat física diària que es necessita en benefici de la salut.
Després de molta insistència s’han aconseguit algunes millores com, per exemple, la reforma de les places d’Andorra i Penedés, la construcció del col·lector pluvial a l’Avinguda de Roma, desfibril·ladors per a tota la ciutat o l’augment de freqüència del BUS B2 al Taulí.
Des de la plataforma es continuarà amb les propostes de millora del BUS al CAP II i dels busos interns, la millora de la identificació dels carrers i places i el seguiment de les obres al barri, entre d’altres.