La Policia Local aposta per la millora del seu servei a través d'un Pla Estratègic de Qualitat
24 de setembre de 2008 a les 0:00
La Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona, en conveni amb l'Ajuntament de Cerdanyola, és l'encarregada d'elaborar aquest pla que es troba en la seva fase inicial i que pretén valorar i millorar el servei que el cos de seguretat ofereix a la ciutadania.
La Policia Local de Cerdanyola comptarà en breu amb un Pla Estratègic de Qualitat que valorarà i millorarà l’efectivitat del seu servei. La Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona serà l’encarregada d’elaborar, en conveni amb l’Ajuntament de Cerdanyola, aquest pla que era presentat ahir dins del programa per commemorar el Dia de la Policia Local de Cerdanyola.
El desenvolupament del pla tot just s’inicia ara amb una primera fase de diagnosi en la que s’analitzaran els punts forts i febles de l’organització del cos de seguretat, com es relaciona amb la comunitat o quin és el grau d’interacció amb la resta de serveis vinculats a la qualitat de vida de la població, entre d’altres aspectes.
El regidor de Seguretat Ciutadana i Espai Públic, Alfons Escoda, explica que l’objectiu principal d’aquest projecte és establir i desenvolupar iniciatives que serveixin per millorar aquells aspectes que el mateix pla considera millorables.
Fernando Azcoaga, membre de la Fundació Bosch i Gimpera, indica que la metodologia a seguir en l’elaboració del pla es basarà en entrevistes semi dirigides, reunions i observació de camp. En l’apartat d’entrevistes, a més de parlar amb la totalitat de comandaments i agents de la Policia Local, el grup de treball també té previst entrevistar a personal que no pertany al cos de seguretat com membres de l’Ajuntament relacionats amb les funcions i tasques de la policia o representants del teixit associatiu de la ciutat. Azcoaga explica que es tracta d’analitzar tot allò que configura l’escenari en el que actua la Policia Local de Cerdanyola.
Manual de referència
Un cop es tinguin sobre la taula tots els resultats de la primera fase del pla, es passarà a elaborar, segons el sociòleg de la Universitat de Barcelona, Jaume Farràs, un manual de referència que fixi les principals línies estratègiques. Però per arribar aquí cal abans un treball previ a peu de carrer, de coneixement directe de la realitat.
Una de les principals pretensions de la Policia Local és aconseguir un certificat de qualitat basat, sobretot, en la satisfacció dels ciutadans. Segons l’intendent en cap de la Policia de Cerdanyola, José Miguel Abdelkhader, hi ha una molt bona predisposició per part dels agents i dels caps a col·laborar i participar en aquesta iniciativa.
La presentació del projecte del Pla Estratègic de Qualitat ha estat el primer acte del programa de commemoració del Dia de la Policia Local que arribarà al seu punt àlgid el proper divendres amb un acte central als Jardins de Ca n’Ortadó.