Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La presentació de L'Abans i el Cerdanyolenc de l'Any obren el Sant Martí'03
La presentació de L'Abans i el Cerdanyolenc de l'Any obren el Sant Martí'03

La presentació de L'Abans i el Cerdanyolenc de l'Any obren el Sant Martí'03

6 de novembre de 2003 a les 0:00

Les festes de tardor de Cerdanyola, les festes de Sant Martí, inicien avui una nova etapa que vol ser de màxima obertura al conjunt de la ciutat i de màxima participació popular. L’edició número 26 de la festa arriba amb nova mascota de l’entitat organitzadora, el Martinet de la Comissió de Festes de Sant Martí, i una mostra d’entitats en què les associacions de la ciutat realitzaran no només una fira informativa sinó també una demostració de les seves activitats amb actuacions a l’envelat.

Camàlics, Toni Albà o l’orquestra Maravella són els noms propis d’un programa festiu que, com indica Núria Pladevall, és producte d’un canvi de plantejament hereu també d’un canvi generacional a la Comissió de Festes. El creixement del Martinet és l’expressió gràfica d’aquest canvi de la festa de tardor.

L’actuació de Camàlics a l’envelat la nit de dissabte, la nit de teatre amb Toni Albà dilluns o la cloenda festiva de dimarts amb l’Orquestra Maravella són actes destacats d’un programa diversificat en què destaca la Mostra d’Entitats que durant tot el cap de setmana s’obre a la plaça de Sant Ramon. Unes associacions que també faran demostracions en viu i en directe amb les seves actuacions per les tardes a l’envelat.

Un programa lúdic en què la regidora de Cultura, antiga membre de la Comissió de Festes, Consol Pla, recomana, sobretot, participar.

Una festa en la que, a més, es lliuren premis i es recupera la història. Els mitjans de comunicació locals i la Comissió de Festes organitzen els premis Cerdanyolenc de l’Any pels que, en aquesta quarta edició són candidats la voluntària de la Creu Roja María José Garrido, el promotor de concerts Ángel Martínez i l’escultor i promotor del col.lectiu d’afectats per l’asbestosi Salvador Mañosa. Les entitats finalistes són l’Agrupació Foto-Cine, la Plataforma contra la Guerra i el Festival de Blues.

Però, per primer cop, hi ha el Premi Especial Sant Martí, que en la seva primera edició es lliurarà al fotògraf Gabriel Escursell, autèntic cronista gràfics de Cerdanyola des de la meitat del segle XX. Escursell cedirà aquest món d’imatges a l’arxiu de la ciutat. Unes imatges que expliquen el canvi de Cerdanyola de poble de pagesia a ciutat industrial, primer, i de serveis en l’actualitat i que, per a Escursell, han provocat una transformació que no sempre ha estat positiva.

Aquesta recuperació de la memòria també serà present amb la presentació del llibre L’Abans, un recull fotogràfic i escrit de les vivències personals i familiars de molts cerdanyolencs que, tal i com indica Consol Pla, ara comparteixen amb la ciutat.