Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La prèvia de dijous obre una festa de Ripollet amb Lildami i Buhos i on Ripollet...
La prèvia de dijous obre una festa de Ripollet amb Lildami i Buhos i on Ripollet Rock fa 30 anys amb Stratovarius Stratovarius, caps de cartell del XXX Ripollet Rock

La prèvia de dijous obre una festa de Ripollet amb Lildami i Buhos i on Ripollet Rock fa 30 anys amb Stratovarius

24 d'agost de 2023 a les 8:31

La 30a edició del Ripollet Rock, els concerts de Lildami, La Fuga, Lía Kali, Búhos i Wild Mamas o la novetat d’incloure musica en directe a la Gastrovinya isón algunes de les activitats de la Festa Major de Ripollet que es celebrarà des del 25 al 28 d’agost amb el mag Joaquín Matas com a pregoner.

Aquest any torna la Prèvia del dijous a càrrec de l’Aresta, col·lectiu popular que organitza una primera nit “extraoficial” a la plaça del Molí amb pregó a les 22.30 h seguit de concerts d’ Akantoide i de The Parsimonians

El tret de sortida oficial de la festa ripolletenca serà, però, demà divendres, amb el pregó a càrrec del mag Joaquín Matas, ripolletenc i finalista del programa Got Talent.

La música serà una de les grans protagonistes de la festa de la veïna població des del seu inici amb les tres dècades de celebració del Ripollet Rock que aquest divendres, a les 21 hores i al brollador del parc dels Pinetons, comptarà amb la participació dels grups  Cobra, Spell, Persefone, Delalma i Dry River i tenint com a caps de cartell a la banda finlandesa de power metal Stratovarius.

En aquest àmbit musical, la festa ripolletenca  ofereix també el divendres, al parc d’Oriol Martorell, els concerts de Tropical Galaxia, Lia Kali i els DJ Pucci & DJ Shakku.

A l’escenari gran del parc dels Pinetons dissabte serà el torn del televisiu Lildami, La Fuga i la DJ Eve; i diumenge dels ripolletencs Wild Mamas, autors de Ripollet kapital, Búhos i el DJ i productor musical Iván Jiménez. A més de sessions del tradicional Confetti, havaneres, flamenc i els balls amb punxadiscos i orquestres als barris.

Referent al teatre, es representarà l’espectacle Jo vull ser miss, de Mousse Couplet, i es manté l’Improshow per als joves al Teatre Auditori. La poesia i el llegat de Federico García Lorca continuarà present amb un recital de poesia, a càrrec del grup del Casal d’Avis.

El Mercat de la Vinya, que s’ubicarà al carrer dels Afores fins al carrer Pizarro, a la plaça d’en Clos i al pati de l’Escola Anselm Clavé, tornarà a ser un punt per potenciar el comerç i la restauració local, alhora que es vehicula amb el patrimoni de Ripollet. Mantindrà la mostra gastronòmica i de vins i caves, el Gastrovinya, que com a novetat incorporarà música en directe i s’ampliarà el Racó del tast amb més tastos; el Ludivinya, amb una zona de jocs destinada a públic familiar; i la zona de concerts i actuacions a la plaça d’en Clos.

Pel que fa a les activitats de foc, una de les novetats és la participació de Bruixes de Ripollet en la cercavila infernal de dissabte, conjuntament amb Diables de Ripollet, i amb un recorregut per una part del nucli antic igual que l’any passat. Els focs artificials clouran la festa dilluns i es llençaran des de tres punts de la ciutat. A més, diumenge es mantindrà l’espectacle pirotècnic sense soroll per a infants amb TEA i persones d’alta sensibilitat.

Com cada any, a la Festa Major no hi faltarà la fira d'atraccions i els xiringuitos de les diferents entitats, així com el Xiringo del COP amb la seva pròpia programació musical, incloent-hi l’actuació de grups de Cerdanyola com el punk-rock dels Antilògic la nit de divendres.

No faltarà l’activitat esportiva, que comptarà amb futbol, bàsquet, escacs, circuit d’acrobàcies, cursa popular i duatló. Els carrers també s’ompliran de cultura popular amb la cercavila de gegants, ball de gitanes i sardanes, la mostra de bestiari i els trabucaires.

La Festa Major Petita oferirà activitats i espectacles cada dia de la festa, amb una programació diversa i de qualitat, on es podrà gaudir d’espectacles familiars, tallers de ciència, de construccions i de circ i la baixada de carretons, entre altres.

Pel que fa als joves, es continua apostant per l’escenari de l’Escola Josep M. Ginesta, que aquesta vegada sortirà a fora del recinte per situar-se a la zona d’aparcament de davant. I s’amplia l’espai d’E-Games, que s’ubicarà a l’Escola Escursell i Bartalot. També es manté la festa skate. Enguany no hi haurà Correaigües, ja que s’ha suspès per les restriccions de la sequera.