Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La previsió de pluges intenses provoca l'alerta del pla Inuncat
La previsió de pluges intenses provoca l'alerta del pla Inuncat

La previsió de pluges intenses provoca l'alerta del pla Inuncat

15 de setembre de 2023 a les 7:38

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges que poden ser intenses avui divendres. La comarca del Vallès Occidental es pot veure afectada a partir de les 12 hores.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges que poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts a les comarques de les Terres de l’Ebre aquest divendres al matí, al migdia i tarda a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, i de cara al vespre especialment a les comarques del litoral i prelitoral de Girona i nord de Barcelona.

Així, a la zona de Cerdanyola també hi ha la probabilitat de superar-se el llindar d'acumulació de pluja de 100l/m2 en 24 hores. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i ratxes fortes de vent.

Protecció Civil demana molta prudència en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat per aquestes comarques, coincidint amb l’entrada al cap de setmana. A més, es recorda especialment no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb el vehicle.