La programació estable de l'Ateneu redueix espectacles per mantenir la qualitat dels muntatges
4 de febrer de 2011 a les 0:00Teatre, dansa, cine i música en petites dosis, suficient per mantenir les constants vitals de la programació estable de l’Ateneu en temps de crisi. La Pallassada, La mort i la donzella d’Ariel Dorfman, Daniel Ligorio interpretant Listz, Nats Nuts Dansa i l’acurada cartellera del XISC són algunes de le propostes per al primer semestre del 2011.
La mort i la donzella, dirigida i interpretada pel cerdanyolenc Aleix Rengel; Fora de joc de Sergi Belbel i El xarlatan amb Quim Masferrer, conformen l’oferta teatral juntament amb la programació habitual de Bambalina. En attendant l’inattendu de Nats Nuts Dansa cobreix la quota dedicada a la dansa. L’Orquestra Montgrins, Daniel Ligorio i diverses formacions de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès portaran la música a l’Ateneu. La regidora de Cultura, Consol Pla, explicava que malgrat la retallada pressupostària "s’ha intentat mantenir una programació diversa i professional, amb propostes de qualitat". Consol Pla i Aleix Rengel destacaven la importància de mantenir una programació estable, ni que fos reduint els número d’espectacles, "perquè molts ajuntaments estan eliminant la programació estable de teatre i una vegada fet es fa molt difícil tornar a recuperar-la".
La tasca d’entitats com la XISC, que programa el cinema cada dijous, l’inesgotable pedrera de l’Agrupació Musical o el contrastat aval de Bambalina, són imprescindibles per mantenir la programació estable a l’Ateneu. Els dies 25, 26 i 27 de febrer, Bambalina presenta una nova edició de La Pallassada. Divendres 25 hi haurà un espectacle destinat al públic adult amb la presència de Dani Pérez amb la seva dissertació Cazando gamusinos. Els espectacles infantils seran cosa de les companyies La Pera Llimonera (Tortuga, l’illa del tresor) i Katraska (MiMix).
La mort i la donzella, d’Ariel Dorfman, dirigida i interpretada per Aleix Rengel amb el també cerdanyolenc Jaume Mimó i Marta Bayarri, omplirà l’escenari el divendres 11 de març amb una història absolutament vigent que busca promoure la reflexió entre els espectadors.
El Teatre Ateneu posa a la venda abonaments per a la programació professional al preu de 35 euros (25 euros per a col·lectius, estudiants i carnet jove). L’abonament dóna dret a quatre entrades i es poden bescanviar fins a dues entrades per espectacle, fins a un dia abans de l’espectacle. Els usuaris gaudiran, a més a més, de diversos avantatges i promocions als llarg de la temporada. Els abonaments es poden comprar al mateix Ateneu (de dilluns a dijous de 9 a 21 hores), per via telefònica al 935 914 133 (de dilluns a dijous de 10 a 13 hores) o per correu electrònic a l’adreça teatre.ateneu@cerdanyola.cat.