Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La protecció definitiva de 96 elements arquitectònics, cada cop més a prop
La protecció definitiva de 96 elements arquitectònics, cada cop més a prop

La protecció definitiva de 96 elements arquitectònics, cada cop més a prop

28 de febrer de 2003 a les 0:00

La protecció dels 96 elements i edificacions incloses al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg està més a prop de ser definitiva després de l'aprovació ahir per unanimitat del Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola de les modificacions urbanístiques necessàries per fer possible la seva aprovació per part de la direcció general de Patrimoni de la Generalitat.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Rafael Viñals, va remarcar el consens consitorial assolir per a la realització del catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic. Viñals, que destacava la necessitat de fer aquest aclariment davant els alumnes de l'IES Jaume Mimó que ahir assistien al Ple Municipal com a activitat docent, destaca que el catàleg és una iniciativa positiva però que els ciutadans han de tenir clar que la consolidació dels elements protegits tindrà un cost que no podran suportar només els propietaris.

En aquest sentit, el portaveu d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Toni Morral, manifesta que el procés de protecció encara serà llarg i que, per això, caldria crear una oficina de gestió del catàleg que deslliuri de treball a uns "tècnics d'Urbanisme que s'estan col.lapsant". Morral considera que s'hauria d'editar una llibre amb les fitxes dels elements protegits per divulgar el catàleg entre la població ja que "les coses que es coneixen és més fàcil que s'estimin".