Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La prova del sistema d’alertes de Protecció Civil es farà aquest 14 de setembre
La prova del sistema d’alertes de Protecció Civil es farà aquest 14 de setembre

La prova del sistema d’alertes de Protecció Civil es farà aquest 14 de setembre

12 de setembre de 2023 a les 12:04

Aquest dijous, 14 de setembre, tots els telèfons mòbils de Cerdanyola rebran un missatge, a les 12 hores, de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil. L’avís es amb un so fort i estrident i s'ha de marcar acceptar. Aquesta iniciativa afectarà a tos els telèfons que es trobin a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat

Les alertes de Protecció Civil a mòbils són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Aquesta iniciativa consisteix en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

El so dels missatges d'avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció ‘Acceptar’ que apareix en pantalla.

L’horari de la prova d’aquest dijous 14 serà el següent:

  • 10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
  • 11 h: Barcelona
  • 12 h: Vallès Occidental
  • 13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat

Què fer per rebre les alertes?

Els dispositius mòbils d’última generació tenen activada per defecte la recepció de les alertes. Són els Android versió 11 o superior i els iOS versió 15.6 o superior. En el cas dels mòbils més antics, cal configurar-los per rebre les alertes seguint unes instruccions segons el dispositiu (cliqueu per a més informació)