Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La representació del cos femení en la història del còmic arriba al MAC en forma...
La representació del cos femení en la història del còmic arriba al MAC en forma d'exposició Cartell de l'exposició amb una imatge de Nuria Pompeia (Cedida per la Diputació de Barcelona)

La representació del cos femení en la història del còmic arriba al MAC en forma d'exposició

2 d'abril de 2024 a les 7:08

L’exposició Cossos que parlen. Les representacions del cos en les autores de còmic. 1910-2020 s’inaugura aquest 5 d’abril a les 19 hores al Museu d’Art de Cerdanyola. La mostra explora com ha estat representat el cos de la dona en el còmic a través de la ploma de les autores en un recorregut cronològic que va des d’inicis del segle XX fins a l’actualitat.

Un recorregut, amb Marika Vila com a comissària i impulsada per la Diputació de Barcelona, que posa en evidència com l’estereotip patriarcal ha sotmès les dones a rols de gènere i ha abusat del seu cos com a reclam comercial, per mostrar com es produeixen l’alliberament i l’empoderament quan les autores poden expressar-se lliurement.

La mostra s’estructura en cinc àmbits en què el cos femení és representat en funció del context i els canvis socials de cada època. Des del noucentisme fins l’entrada del nou mil·lenni, il·lustren aquest recorregut cronològic dibuixos originals de Lola Anglada, Laura Albéniz, Maria Pascual, Pili Blasco, Rosa Galceran, Carme Barberà, Purita Campos, Pepita Pardell, Núria Pompeia, Montse Clavé, EIsa Plaza, Isa Feu i la curadora de la mostra, Marika Vila, Mariel Soria, Laura Pérez Vernetti, Marta Guerrero, Ana Miralles, Raquel Gu, Antonia Santolaya, Luci Gutiérrez, Olga Carmona, Lola Lorente i Ana Penyas.

Cada àmbit es complementa amb documentació del període que representa. Un sisè espai, està dedicat a l’art digital i reuneix la mirada plural de les autores emergents i “clàssiques” vers un cos femení sempre en construcció.

En aquest darrer àmbit, es projecten en format videogràfic obres de les autores Bárbara Alca, Clara Tanit, Flavita Banana, Carla Berrocal, Marta Cartu, Rosa Codina, Cristina Durán, Genie Espinosa, Ana Galvañ, Luci Gutiérrez, Nadia Hafid, Maria Llovet, Andrea Lucio, Susanna Martin Segarra, Laura Pérez Granel, Miriampersand, Sonia Pulido, Raquel Riba Rossy, Ana Belén Rivero, Sara Soler i Sandra Uve.

La mostra que arriba ara al MAC de la nostra ciutat es podrà visitar a l’equipament del carrer de Sant Martí fins el 23 de juny.