Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • La resposta davant els malstractaments tanca els actes del Dia de la Dona

La resposta davant els malstractaments tanca els actes del Dia de la Dona

11 de març de 2002 a les 0:00

Una taula rodona sobre la resposta social davant els malstractaments va tancar dissabte al Centre Cívic Banús-Bonasort les activitats de celebració del Dia Internacional de la Dona després d'haver debatut la situació de les dones gitanes el vespre anterior al local compartit per Dones per la Igualtat i El Safareig.
L'intendent en cap de la Policia Local, José Miguel Abdelkáder, remarca alguns avenços aconseguits com el reconeixement al Codi Penal dels malstractaments psicològics i destaca la necessitat de denunciar i mantenir les denúncies ja que només tiren endavant el 50 percent de les presentades. Abdelkáder anuncia que la Policia Local posarà en marxa pròximament un servei d'assistència davant els malstractaments
La psicòloga Maria Jesús Soriano recorda, per la seva banda, que la violència es cimenta en un sistema patriarcal i unidireccional que pateixen la gran majoria de les dones, mentre l'alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, insisteix que cal avançar molt en la lluita per la igualtat entre homes i dones tot i els avenços assolits i, per això, indica que l'Ajuntament realitza diverses actuacions emmarcades al Pla d'Igualtat d'Oportunitats.
Per la seva banda, integrants de l'Associació Gitana de Dones van presentar les seves activitats i objectius a la taula rodona celebrada divendres al vespre al local compartir per Dones per la Igualtat i El Safareig. L'entitat aposta per eliminar les desigualtats i el racisme al que s'han d'enfrontar les dones gitanes ""que pateixen exclusió social i cultural per ser dones i per ser gitanes"", afirmen.
L'acte també va comptar amb la participació de l'antropòleg Antonio Olea que denuncia la necessitat de trencar tòpics i falses imatges com l'entesa impossible entre gitanos i paios o l'immobilisme de la cultura gitana.