Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La restauració de La Pietat es realitza amb tècnique pioneres
La restauració de La Pietat es realitza amb tècnique pioneres

La restauració de La Pietat es realitza amb tècnique pioneres

4 de febrer de 2002 a les 0:00

El Servei de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, amb seu al Monestir de Sant Cugat, realitza la restauració de La Pietat, escultura realitzada per Josep Viladomat l’any 1929 a Cerdanyola i que fins ara s’ubicava al Cementiri Municipal. La restauració de La Pietat, ensenya de l’homenatge de Cerdanyola Viladomat que es farà en les pròximes setmanes, s’ha realitzat amb una tècnica pionera a l’estat per netejar escultures realitzades amb marbre de Carrara, com és el cas de l’obra de Viladomat, amb làser.
L’escultura, de 150 centímetres d’alçada, es traslladarà a principis de març al vestíbul de l’Ajuntament de Cerdanyola amb l’objectiu de conservar-la en bones condicions ja que el desgast patit al llarg dels anys a cel obert l’havia deixat en un precari estat de conservació. L’escultura es va traslladar al Servei de Restauració el passat 19 de novembre i, un cop instal·lada a l’Ajuntament, es col·locarà una còpia a l’emplaçament original al cementiri cerdanyolenc.
La restauració de La Pietat consisteix en la neteja amb làser de la matèria orgànica a les zones més fosques de l’escultura, com el coll de la Mare de Déu o els plecs del vestit, amb una tècnica no agressiva a la que seguirà una neteja de zones més clares per homogeneïtzar visualment la superfície del marbre.