La salvació és una realitat Foto twitter Cerdanyola FC

La salvació és una realitat

26 de març de 2023 a les 20:37

El Cerdanyola FC supera sense problemes a la UD Montijo amb gols de Boris Garròs i Manu Castillo (2-0). Aquesta victòria permet als verds sortir de les places de descens i creure amb la permanència a Segona RFEF

En un matí de diumenge ventós a Fontetes, el conjunt vallesà ha estat un autèntic vendaval i s’ha emportat els tres punts del seu estadi davant un Montijo inoperant tant en defensa com en atac. Curiosament, la millor oportunitat dels extremenys ha arribat en el primer minut del partit en una acció que l'extrem visitant Abraham Pozo no ha pogut batre al porter Jagoba Zárraga dins l’àrea petita. Aquest ensurt inicial ha esperonat als jugadors cerdanyolencs desencadenant continues aproximacions a la porteria protegida Sergio Tienza. L’home més actiu, sens dubte, Adrià Padillo qui per banda dreta es convertia en un verdader maldecap pels defensors extremenys; precisament és el mateix Padillo que assistia a Boris Garrós per fer el primer gol en el minut 10 de joc. Garrós aconseguia marcar en dues jornades consecutives després del doblet a Coria la setmana passada.

Amb el resultat favorable, l’equip d’Oliver Ballabriga no desistia en el seu plantejament i ha seguit mostrant-se molt més intens que un Montijo que no guanyava cap pilota dividida i que només jugava a passades llargues per Rubén Català. La manca d’efectivitat és el factor que ha penalitzat als verds ja que podien haver marxat al descans amb dos o tres gols de diferencia. Les dues més clares han arribat a peus de Nico Kata, una d’elles en un contra un amb el porter Tienza que adivinava el costat del llançament. L’entrenador de Caceres Juan Marrero no ha volgut esperar al descans per realitzar el primer canvi i Fernando Pino substituïa al central Gideon esperant una reacció del seu equip.

El Montijo tampoc feia acte de presencia a la segona meitat. El guió del duel ha estat el mateix amb un Cerdanyola seriós en totes les seves línies de joc i que no concedia cap jugada en el seu propi camp. Contràriament al seu rival, un conjunt extremeny tou en defensa i innocent en atac i, que observava com els vallesans li encaixaven el segon gol a l’electrònic en un corner rematat de cap per Manu Castillo. El central ampliava distàncies al quart d’hora del segon temps gràcies a un corner ben posat per Max Marcet. El domini verd ha continuat amb el 2 a 0 i els visitants han estat absents del partit fins casi el xiulet final. Les lesions han estat les protagonistes els instants finals del matx ja que en el bàndol del Montijo es retirava el defensa Akapo en llitera per un cop important i per part dels locals queia malmès el porter Zárraga per unes molèsties a la seva cama esquerra. En el temps d’afegit, el Cerdanyola ha pogut fer el tercer de penal per arrodonir un matinal perfecta; però el porter Tienza aturava el xut pel centre de Gonpi.

Tres punts d’or per als vallesans que li serveixen per col·locar-se en la dotzena posició, fora de la zona vermella. Els verds tenen 32 punts, dos més que el Coria i el Don Benito, tretzens i catorzens respectivament a la classificació. El Cerdanyola FC tornarà a jugar casa diumenge vinent contra el Leganés B i vol que Fontetes sigui un fortí davant un rival de la part baixa de la taula.

Fitxa del partit:

Cerdanyola FC: Jagoba Zárraga (Sergio Fernández, 87’), Bruno Lorente, Manu Castillo, Bruno Perone, Marc Valiente, Noel Carbonell, Ronald Gbizie, Nico Kata (Bora, 90’), Adrià Padillo (Dani Ruiz, 75’), Max Marcet (Gonpi, 90’) i Boris Garrós (Nils Puchades, 90’).

UD Montijo: Sergio Tienza, Marvin, Akapo (Javi Chino, 70’), Gideon Acquah (Fernando Pino, 38’), Pedro Toro, Luis Madrigal, Julio Rodao, David Batanero, Abraham Pozo, Juan Barragan (Ibra Keita, 78’) i Rubén Català (Amadou Coundol, 79’)

Targetes: Han vist groga per part dels locals Noel (40’) i per part dels visitants Gideon (27’) i Marvin (90’)

Gols: 1-0 Boris Garrós (10’), 2-0 Manu Castillo (60’)

Àrbitre: Javier Villaescusa Alarcón