Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

La sisena etapa de la Marxa Groga acaba a Cerdanyola

La sisena etapa de la Marxa Groga acaba a Cerdanyola

29 d'agost de 2013 a les 13:08

La I Marxa per l’Educació Pública arriba aquesta tarda a Cerdanyola com a final de la sisena etapa. Els organitzadors, una assemblea formada per representants d’escoles bressol, associacions de pares i mares d’alumnes, professors de secundària, mestres, professors universitaris, interins i estudiants, volen reivindicar una educació pública de qualitat, lliure de retallades, inclusiva, laica i en català.

La sisena etapa de la I Marxa per l’Educació Pública sortia aquest matí de Granollers, pararà per dinar a Ripollet i a les 17 hores sortirà de la localitat veïna per ajuntar-se a les 19 hores amb els ciutadans de Cerdanyola que així ho vulguin a l’estació de Renfe i marxar cap a la plaça de l’Abat Oliba. A les 20 hores es farà la lectura del manifest en defensa de l’educació pública, al que seguiran diverses activitats infantils, un sopar popular i la projecció d’audiovisuals sobre temes educatius. Els participants pernoctaran al pavelló de Can Xarau i demà al matí iniciaran la setena etapa que els ha de dur a Badalona. La marxa recorre en vuit etapes d’una durada mitjana de sis hores un total de 135 quilòmetres repartits en una trentena de municipis.

La reivindicació inicial de la marxa era mostrar el rebuig dels professors al decret de plantilles impulsat pel departament d’Ensenyament i que està previst que es posi en marxa la pròxima tardor. Durant l’estiu, però, la protesta s’ha anat ampliant i finalment s’ha convertit en una denúncia dels problemes del món educatiu, com la no substitució de les baixes fins quinze dies després, la falta de personal als centres públics, l’encariment de les taxes universitàries o les escoles pendent de construcció.

L’àmplia base organitzadora de la marxa demana una educació on els infants, els joves i els adults, siguin el centre dels processos educatius; una educació on la col·laboració i la participació de la comunitat educativa i del conjunt de la societat siguin els pilars bàsics, i que garanteixi l’emancipació i el desenvolupament integral de totes les persones.