Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La situació del món a debat en la festa del mestissatge i la diversitat
La situació del món a debat en la festa del mestissatge i la diversitat

La situació del món a debat en la festa del mestissatge i la diversitat

27 de juny de 2003 a les 0:00

L’eix del Bé sota sospita és el lema sota el qual es celebrarà demà, dissabte, l’onzena edició de la Diada entre Cultures, la festa de la diversitat i el mestissatge de Cerdanyola i que enguany té especials referències a les conseqüències de la guerra d’Iraq. Mostra d’entitats, tallers d’artesania, degustacions gastronòmiques, conferències, música  i ball són algunes de les atraccions de la festa organitzada a la plaça de l’abat Oliba per Diàleg entre Cultures amb la col.laboració d’un nombre molt important d’entitats solidàries.

Gustavo Arias, un dels integrants de l’entitat organitzadora, remarca que els últims esdeveniments mundials amb les conseqüències dels atemptats de l’11 de setembre i la guerra d’Iraq com qüestió més destacada han fet que es doni una imatge falsa de la realitat i “que cada cop més estem dividits entre bons i dolents”. 

Per reforçar aquest missatge, la Diada entre Cultures compta amb exposicions sobre els conflictes bèl.lics que viu el món, un recull de notícies de la Plataforma Aturem la Guerra o la globalització. En aquest sentit, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, posarà l’epíleg a la festa el pròxim dijous, 3 de juliol, amb una xerrada sobre les responsabilitat després de la guerra.

Arias destaca que l’objectiu de Diàleg entre Cultures és donar a conèixer les activitats que realitzen les entitats solidàries de Cerdanyola i sensibilitzar a la població sobre la situació existent al món.

La festa comptarà també amb Contes d’aquí i d’allà a càrrec de Tiriticontes, una conferència de Françoise Affoua sobre la situació de Costa d’Ivori, una xerrada a càrrec d’Amnistia Internacional sobre la llibertat d’expressió, un sopar a base de cous-cous –amb uns guanys destinats a un projecte solidari per determinar- i el ball de fi de festa amb el grup uruguaià Candomberra, entre d’altres qüestions.