Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Esports

La Super Copa Catalunya es posa en marxa Foto Núria Puentes.

La Super Copa Catalunya es posa en marxa

15 de setembre de 2023 a les 11:30

El primer equip del CBF Cerdanyola debutarà el dissabte 17:45 hores davant el Joventut Les Corts en la nova categoria, Super Copa Catalunya.

El primer equip del Club Bàsquet Femení Cerdanyola ha patit un canvi important en el planter de jugadores i en la direcció tècnica. Albert Roig és el nou responsable tècnic, i només Eva García continua en l'equip que disputarà la lliga de Super Copa Femenina la temporada 2023-24. La lliga s'iniciarà el dissabte 16 de setembre al Parc Esportiu Municipal de Guiera davant el Joventut les Corts.

Albert Roig arriba a la direcció del primer equip en substitució de Pili Bilbao. Roig havia fet les funcions de segon entrenador amb Pili Bilbao la passada temporada.

El planter del sènior A del CBF Cerdanyola queda format de la següent forma:
Bases, Eva García i Judith Romera (SESE); alers, Maria Cabello (SESE), Martina Galmés (SESE, havia jugat al CBF Cerdanyola en la seva etapa de cadet), Esther Murat (Premià), Esther Cortés (SESE), i Anna Homs que puja del sènior B; aler pivot, Paula Moreno (SESE) i Laia Turu (Sant Nicolau, havia jugat al júnior preferent i sènior B del CBFC) i pivot Alba Lago (SESE)

Amb aquest planter de jugadores i l'aportació de jugadores del júnior de Preferent i el sènior B, el club vol obrir una nova etapa on les jugadores treballades al planter del club siguin el futur del primer equip.

Albert Roig es fixa com a objectiu de temporada, salvar la categoria. Per aixó han de quedar per sobre de l'onzena posició de Super Copa, que assegura la permanència. Però pensa que és un objectiu mínim, creu que l'equip té capacitat per poder lluitar per intentar ficar-se entre els cinc primers de la categoria.

En la nova competició el campió es classifica de forma directa per a la Fase d'Ascens a Liga Femenina 2 i els classificats entre, la segona i la cinquena posició del grup, disputaran una final a quatre. El  guanyador d’aquesta fase final acompanyarà al campió fins a la Fase d'Ascens a Liga Femenina 2.

Per tant, el dissabte les deixebles d'Albert Roig iniciaran aquesta nova aventura en la nova competició que ha posat en marxa la Federació Catalana de Basquetbol aquesta temporada. Un clàssic del bàsquet femení Català, Joventut les Corts, serà el primer rival. Les de Barcelona son un equip jove, per Albert Roig es una incognita el nivell que puc oferir el seu equip i el contrari. En la primera jornada de competició es complicat saber  el nivell que poden oferir els equips. Roig considera que el seu equip encara esta proces de rodatge i treballant per acoblar a totes les noves jugadores que han arribat. 

El partit es juga a les 17:45 hores i serà arbitrat per la parella formada per Miquel Fernández (principal) i Enric Josep De Sa Martínez (auxiliar).

 Cerdanyola Ràdio (105,3 FM o Cerdanyola.info)  serè en directe per explicar el que passi al partit al seu programa d’esports del cap de setmana Cerdanyola En Joc.