Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • La Taula 1 d’Octubre es presentarà en públic amb un sopar popular per testar la...
La Taula 1 d’Octubre es presentarà en públic amb un sopar popular per testar la seva capacitat de convocatòria Taula 1 d'Octubre a Cerdanyola

La Taula 1 d’Octubre es presentarà en públic amb un sopar popular per testar la seva capacitat de convocatòria

22 de setembre de 2023 a les 7:57

La Taula 1 d’Octubre de Cerdanyola es presentarà oficialment en públic amb un sopar popular i diverses activitats per commemorar l’1 d’Octubre. L’acte, que es celebra dissabte 30 de setembre, a partir de les 20 hores, a la plaça de Jaume Grau, vol servir també per testar la capacitat organitzativa i de convocatòria de la Taula.

La Taula 1 d’Octubre de Cerdanyola, que va començar a funcionar fa dos anys, està integrada per Assemblea Nacional Catalana, Consell Local per la República, Debat Constituent, ERC, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola. Delfí Sabartés, membre de la Taula, explica que “es tracta d’una plataforma d’unitat independentista de la ciutat, una plataforma de caràcter reivindicatiu tant de drets socials, civils o lingüístics que busca treballar des del consens per assolir la força de la unitat”.

Un altre membre de la Taula, Jaume Sobrevals, explica que l’acte festiu reivindicatiu començarà a les 20 hores, a la plaça de Sant Ramon, amb la Colla Jove de Diables, que faran un correfoc fins a la plaça de Jaume Grau, on hi haurà una ballada de sardanes amb l’Agrupació Sardanista i començarà el sopar popular amb entrepans de botifarra i beguda. Els tiquets per al sopar, a 10 euros, es poden adquirir al Bar Grau, Cal Pintxo i El Solidari. També es poden adquirir la mateixa nit del sopar, però es recomana comprar-los amb antelació per poder fer previsions. El servei de restauració i barra va a càrrec de La Comi.

Diversos actors i actrius del panorama teatral català han confirmat la seva presència a l’acte per explicar i narrar a la seva manera què va passar l’1 d’Octubre de 2017 i per què ha de tornar a passar. L’acte clourà amb la lectura del manifest conjunt dels membres organitzadors, una breu actuació del cantautor Àlvar Roda i un cremat de rom.