Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • La Taula de Patrimoni porta al Síndic de Greuges el deteriorament de la Masia Ca...
La Taula de Patrimoni porta al Síndic de Greuges el deteriorament de la Masia Canaletes Imatge aèria de can Canaletes (Foto cedida per la Taula de Patrimoni)

La Taula de Patrimoni porta al Síndic de Greuges el deteriorament de la Masia Canaletes

7 de juny de 2023 a les 13:14

El col·lectiu d’entitats denuncia la passivitat de l’Ajuntament i subratlla que el sostre de can Canaletes “està totalment enfonsat”, tot i que forma part del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Cerdanyola. La Taula estudia la possibilitat de demanar a alguna altra administració “que actuï, de forma subrogada, si l'Ajuntament no ho fa”.

La Taula de Patrimoni de Cerdanyola ha denunciat davant del Síndic de Greuges la passivitat de l'Ajuntament de Cerdanyola davant de “l'evident estat de degradació” de la Masia Canaletes. El col·lectiu manifesta que “l'estat d'aquesta masia, del segle XV, és ruïnós i de fet bona part del seu sostre està totalment enfonsat”.

El col·lectiu, que integren  que integren l’Agrupació Fotocine Cerdanyola-Ripollet (Afocer), el Col·lectiu de Recerques Arqueològiques (CRAC), el Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC), Artistes Plàstics de Cerdanyola, La Constància i Amics del MAC (Museu d’Art de Cerdanyola) apunta que l’edifici forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat i això suposa que “està protegit i els seus propietaris tenen l'obligació legal de mantenir-lo en unes mínimes condicions de conservació”. A més, indiquen, l'Ajuntament “té també l'obligació de vetllar per la seva bona conservació” en base a diferents normatives de cura del patrimoni, urbanístiques o fins i tot el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de Collserola.

Escrit al Síndic de Greuges

La Taula de Patrimoni indica que ha presentat un escrit davant el Síndic de Greuges denunciant “la falta de resposta de l'Ajuntament a les dues instàncies” presentades amb data 15 de setembre i 7 d'octubre de 2022 en què es sol·licitava a l'Ajuntament que assumís “la funció de supervisió que li pertoca i posés en marxa les accions necessàries per garantir el correcte estat de conservació” de la masia.

Els membres de la taula manifesten la seva intenció de seguir d’a prop aquest tema, de posar en marxa les accions divulgatives que siguin necessàries per difondre aquesta situació entre la població i insisteixen en la necessitat d'actualitzar de forma urgent el Catàleg de Protecció Arquitectònic de Cerdanyola.

Per últim, el col·lectiu anuncia que també es planteja la possibilitat, “si l'Ajuntament no actua”, de demanar a alguna altra administració que ho faci de forma subrogada.